O arădeancă strânge materiale didactice pentru copiii din Paparnița, una dintre cele mai sărace comunități din România

Ziarul nostru scria, în urmă cu câțiva ani despre Alexandra Timar, o arădeancă din Vladimirescu, care foloseşte reţelele de socializare pentru a veni în sprijinul familiilor sărace, ce au nevoie disperată de ajutorul semenilor. Alexandra Timar a creat o pagină de Facebook, intitulată „Maria’s thoughts”, în memoria bunicii sale. Prin intermediul acestei pagini, preia diverse cazuri sociale din ţară şi apelează la sprijinul celor care utilizează reţeaua de socializare. „Totul a început în urmă cu aproape cinci ani când mi-am pierdut bunica (Maria). De atunci cred cu tărie că ea mi-a devenit înger păzitor. Dintotdeauna am simţit că trebuie să fac ceva în memoria ei, nu am vrut să fie uitată. Aşa s-a născut pagina «Maria’s thoughts» (http://www.facebook.com/mariasthoughts), unde am încercat să creez un mediu prielnic de întrajutorare. Eu expun cazuri sociale extreme, iar cei ce doresc să ajute, o pot face foarte uşor, ori îmi trimit mie coletele cu hăinuţe, alimente, jucării, pe care eu le sortez şi le trimit mai departe, în funcţie de caz, ori le trimit ei direct la adresa pe care de obicei o fac publică”, ne povestea la începutul anului 2014 Alexandra Timar.

 

Peste o sută de copii au nevoie de sprijin

Deși au trecut trei ani de atunci, Alexandra Timar a rămas la fel de implicată și dornică să-și ajute semenii mai puțin norocoși. Acum a inițiat la o acțiune de strângere de manuale pentru copiii de la centrul social din Paparnița, una dintre cele mai sărace comunități din România. „De curând am inițiat o campanie de strângere de materiale didactice pentru Centrul Social de zi Sf. Parascheva din Parpanița, județul Vaslui. În cadrul centrului, părintele Mihai Paraschiv se ocupă de peste 100 de copii proveniți din familii defavorizate. Le oferă haine, rechizite, o masă caldă zilnic și face activități educative cu ei. De asemenea are în grijă  și aproximativ 400 de bătrâni aflați la limita subzistenței”, susține tânăra.

Trebuie spus că, de câțiva ani, aceasta strânge donaţii pentru centru, apelând la sprijinul oamenilor cu suflet mare din județul Arad și uneori din județul Maramureș. „De obicei donațiile sunt haine și jucării. Recent a fost organizată pentru ei acțiunea «Copacul cu haine» în parcul Cișmigiu din București, unde s-au strâns rechizite, alimente și produse de igienă. Cu ce s-a strâns acolo plus hainele expediate de noi putem spune că nu sunt probleme acum la începerea noului an şcolar. Trebuie să știți că biblioteca centrului cuprinde câteva mii de cărţi, dar majoritatea nu se încadrează în nevoile copiilor, mai ales pentru cei mici materialele didactice sunt cam puține. Am avea nevoie de dicționare, literatura școlară, atlase eventual și culegeri de exerciții dar nu foarte vechi, pentru că programa școlară e în continuă schimbare. Prin susținerea educației acestor copii scădem rata abandonului şcolar care este foarte crescută în acest județ și ajutam la dezvoltarea pe baze solide a comunității”, mai spune Alexandra Timar.