Noutăți din agricultură discutate cu fermieri de top la standul Maschio Gaspardo, în cadrul Agromalim

La sfârșitul săptămânii trecute, mii de specialiști din domeniu, fermieri, agricultori sau pasionați de agricultură au vizitat Expo Arad, odată cu cel mai mare târg de agricultură și industrie alimentară din vestul țării.
Maschio Gaspardo s-a remarcat și de această dată între numeroșii expozanți
Peste 270 de participanți din România, Ungaria, Germania, Austria și Italia și-au prezentat oferta de produse și servicii în fața publicului vizitator, în cadrul târgului fiind expuse mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, tehnică de ambalare, servicii de consultanță, precum și reviste, cărți și cataloage de specialitate.
Fără doar și poate, standul producătorului de utilaje agricole din Chișineu-Criș a fost atracția principală a târgului. În cei 1.400 mp, Maschio Gaspardo a expus peste 30 de utilaje agricole, printre care și noutățile așteptate – noua semănătoare directă pentru cereale GIGANTE, noua secție de semănat electrică ISOTRONIC pentru semănătoare de plante prășitoare (care s-a putut vedea montată pe semănătoarea RENATA), noua grapă cu discuri VELOCE (care înlocuiește deja consacratul model PRESTO), dar și alte utilaje-vedetă.
Fermieri cu experiență, dar și simpatizanți
au inclus standul Maschio printre principalele puncte de vizitat
Impunător încă de la intrarea în incinta Expo, nu aveai cum să ratezi standul Maschio. Simpatizanți ai agriculturii, dar și fermieri și agricultori cu­noscuți, precum antreprenorul Dimitrie Muscă de la C.A.I Curtici, s-au oprit să studieze utilajele expuse și să schimbe câteva păreri cu reprezentanții comerciali despre noutățile din do­meniu.
În cazul în care doreai să afli mai multe informații sau diverse posibilități de finanțare, terasa amenajată cu gust era locul în care puteai purta o discuție amănunțită sau primi o ofertă personalizată. Ecranul gigant instalat în interiorul standului a făcut ca cei interesați să rămână captivați mi­nute în șir, admirând diferite proiecții cu utilajele produse în fabricile Maschio Gaspardo.
Atât cei mari, cât și cei mici au putut petrece câteva ore bune aici, fără să se plictisească. Vizitând standurile frumos amenajate, aceștia au putut să descopere utilajele expuse, să afle curiozități și noutăți din domeniul agricol, dar și să urmărească demonstrații în câmp în perimetrul de lângă Expo Arad.
Un eveniment de referință pentru agricultura României
Aflat la a 28-a ediție, Agromalim a înregistrat anul acesta o creștere cu 10% a spațiului dedicat tehnicii agricole, aco­perind astfel întreaga suprafață interioară (4.500 mp) și exterioară (30.000 mp) a Complexului Expozițional Expo Arad. Vizitatorii au avut ce vedea – de la utilaje agricole, tractoare, combine, excavatoare, semințe de toate felurile, până la cai, vaci, oi, capre, dar și tot felul de tehnologii care vizează domeniul agrar.
Un premiu important la care au aspirat toți fermierii prezenți a fost o junincă gestantă, rasa Bălțată Românească, cu o valoare de aproximativ 2.000 de euro.
Alte atracții din cadrul târgului au fost salonul de produse tra­diționale, concursul de îndemânare conducere tractor, informații despre agricultura de precizie – avantajul folosirii GPS-ului în agri­- cultură, standul cu demonstrații roboți pentru agricultură, demonstrații cu drone, conferințele de specialitate pe teme de interes pentru fermieri, informațiile despre finanțări și alte forme de sprijin pentru programe naționale și europene, precum și numeroasele prezentări de firme și produse.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni