Liga Elitelor, o himeră la Under 19: UTA – CFR Cluj 0-5 (0-3)

Weekendul negru al clubului fa­nion al Aradului s-a prelungit și la juniorii mari. După 0-1 cu Călărașiul, la Liga 2-a și 0-7 cu Crișul, la Liga 4-a, a urmat și eșecul decisiv de la Elite. Practic, arădenilor le ajungea și o remiză mică (0-0 sau 1-1) pentru a rămâne în fața lui CFR Cluj în seria a 13-a a preliminariilor  Ligii Elitelor. Dar, formația de pe Someș a fost superioară la toate capitolele și, în proporție de 99%, va evolua în ediția 2017-2018 a celei mai prestigioase competiții la nivel de juniori.
Diferența a fost evidentă încă din start, când doar transversala s-a opus la deschiderea tabelei la capul lui Petruș și latul lui Ad. Pop. Atacurile sporadice ale roș-albilor au fost fina­lizate doar prin șuturile de la distanță ale lui Luca Bodri, fără pericol pentru buturile adverse. CFR-ul a preluat total controlul partidei după minutul 20 și a „umblat” și la tabelă. Petrilă a pătruns pe stânga, i-a așezat balonul lui Ad. Pop pe 12 metri și acesta a trimis în plasă. Era minutul 27, pentru ca după alte 4 minute, „decarul” oaspeților să realizeze „dubla” după o pasă ideală a lui Covaci în 8 metri. În minutul 34, când șutul de la 20 de metri al lui Al. Petruș a „explodat” în plasa lui Mureșan, era clar că totul e compromis. Utiștii au încercat să revină în joc pe finalul reprizei, dar au avut ghinion la finalizarea lui Onuțan în bară.
Apelând la Jorza și D. Toma, ambii cu minute la prima echipă ieri, cu Călărașiul, gazdele au început și partea a doua în atac și au cerut penalty la duelul aerian dintre Cazan și Sabău. Veștile proaste au conti­nuat după un sfert de oră, când Dorin Toma a cerut schimbarea acuzând o accidentare și asta în condițiile în care Tănase și Stahl ar putea fi indisponibili pentru deplasarea de la Satu Mare, din cadrul rundei cu numărul 9 a ligii secunde.
Revenind la meciul de la  Sânnicolau Mic, să mai spunem că Farcaș a avut o intervenție excelentă la șutul de la 20 de metri al lui Sabău, dar și Mureșan a intervenit la sacrificiul la finalizarea din mijlocul careului a lui Ad. Pop. Dezastrul a fost complet în minutul 81, când Petrila a fost lansat pe culoar, l-a driblat și pe Mureșan și a marcat în poarta goală. Nou-intratul Petrișor și-a pus și el numele pe lista marcatorilor, la finalul unei faze prelungite în careul UTA-ei pentru un umilitor 0-5, rezultat final.
Formații:
UTA: Mureșan – Savin, Sabău, Onuțan, Frai – Lezeu (46 Jorza) – Gruiescu, R. Petcuț (62 Curta), T. Bodri, L. Bodri (46 D. Toma, 60 Nagy) – N. Faur.
CFR Cluj: Farcaș – Milandru, Monea, Potra, Ispas – Cazan (74 R. Petrișor), A. Pop, Dat (85 Fl. Pop), Petrila (82 Voinea) – Covaci (64 Hetea), Al. Petruș.
Arbitri: Răzvan Ladăr – Cristian Gozman, Jeanina Păduraru
Un nou galop de sănătate la Under 17
Weekendul fotbalistic al UTA-ei a fost salvat, cât de cât, de echipa de juniori Under 17. Băieții lui Sandu Gaica au oferit o nouă reprezentație spectaculoasă, în a doua etapă din returul preliminariilor Ligii Elitelor.
Roș-albii i-au zdrobit, astăzi, pe cei de la CFR Cluj cu 9-1. Miculescu 3, Tăședan 2, Isac, Pașcu, Dumitru și Merian au semnat golurile unei victorii care le oferă arădenilor statutul de candidați cerți la calificarea în Liga Elitelor. UTA U17 are șapte victorii din tot atâtea meciuri jucate și un golaveraj de 45-5!
Sandu Gaica a mizat pe: Zamfir – Spătar, Salka, Pașcu, Mohaci – Isac, Hrezdac – Dumitru, Miculescu, Merian – Tăședan. Pe parcurs, au mai intrat: Duma, Selegean, Răzban, Hațegan, Halos.