Un nou început la UAV: festivitatea de deschidere a noului an universitar a avut loc sâmbătă

Ca în fiecare an, începutul lunii octombrie înseamnă un nou început pentru lumea universitară, pentru studenți, cadre didactice și cercetători, odată cu deschiderea noului an universitar.

La Universitatea Aurel Vlaicu, festivitatea de deschidere a noului an a avut loc, sâmbătă, începând cu ora 12, în Complexul M, care a fost luat pur și simplu cu asalt de studenţi, părinţi, profesori, parteneri din mediul economic, oficialităţi centrale şi locale. Printre invitații care au ținut să fie prezenți alături de comunitatea academică de la UAV s-au numărat senatorul de Arad Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale; Petru Andea, secretar de stat în Ministerul Educației; Mihai Grigorie, consilier de stat în Ministerul Cercetării şi Inovării, dar și Raluca Simu, consilier de stat în Ministerul Educației, care a dat citire mesajului transmis de ministrul Liviu Pop. De asemenea au răspuns „prezent” ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului; prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”; prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG; prefectul Florentina Horgea, Sergiu Bâlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad; viceprimarul Călin Bibarţ, Anca Stoenescu, inspector școlar general interimar şi invitaţii din străinătate: E.S. Florin Vasiloni, consulul General al României la Gyula; E.S. Jose Arturo Trejo Nava, ambasadorul Mexicului la Bucureşti, care a venit însoţit de către Adrian Bădescu, consulul onorific al Mexicului la Timişoara. În ceea ce privește vocea studenților, aceasta s-a făcut auzită prin intermediul preşedintelui Ligii Studenţilor din cadrul UAV, Roxana Barna.

În mesajul pe care l-a transmis cu acest prilej, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, a îndemnat comunitatea academică să dea tot ceea ce are mai bun, pentru că acest lucru înseamnă de fapt garanția succesului. „E un nou început de an universitar. Să-l facem să fie un an de succes, rodnic, în care fiecare să dăm ce avem mai bun în noi din respect pentru această instituţie de învăţământ superior, din respect pentru cei care au muncit şi muncesc pentru dezvoltarea acestei universităţi, din respect pentru noi înşine”, susține prof. univ. dr. Ramona Lile.

uav2