Claude Vivier Le Got, președintele FEDE: „Am putea duce la Școala Doctorală de la Arad profesori și cercetători de la diverse universități”

Prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got, președintele Federației pentru Educație din Europa (FEDE), președinte al Comisiei pentru Educație și Cultură a Conferinței OING a Consiliului Europei a primit, ieri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș”. „Este o mare onoare pentru noi toți că, începând cu ziua de astăzi, în calitate de Doctor Honoris Causa, să deveniți membru al comunității noastre academice. Nutrim speranța că acordarea acestui titlu reprezintă un pas serios în realizarea unei bune și prodigioase colaborări cu instituțiile pe care le conduceți”, se arată în laudatio rostit de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator, președinte al Universității de Vest „Vasile Goldiș”.
După primirea titlului, prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got a declarat presei arădene că acesta reprezintă o onoare și un motiv de mândrie. „Este o mare onoare și un motiv de mândrie pentru mine. Este consacrarea și recunoașterea unei munci de o viață. Acest titlu reprezintă, de asemenea, o responsabilitate și o obligație de a ajuta la dezvoltarea relațiilor internaționale ale universității. Mă simt mândră să fiu o ambasadoare a UVVG”, a declarat președintele FEDE.
Prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got a vorbit, de asemenea, despre posibilitatea unei colaborări între FEDE și Școala Doctorală care funcționează în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. „Pentru a avea rezultate, cercetătorii lucrează întotdeauna în colaborare și pot colabora și de la distanță. Munca de cercetare reprezintă un proces de durată, iar valoarea unei cercetări este dată de colaborarea între diverse personalități din domeniu. Am putea duce la Școala Doctorală de la Arad profesori și cercetători de la diverse universități, pe timp de câteva săptămâni, câteva luni sau chiar câteva semestre. În plus, avantajele tehnologiei moderne permit ca cercetarea să se realizeze și de la distanță. Cooperarea pe care o vedem se reazemă pe mobilitate, atât pe mobilitatea fizică, cât și pe mobilitatea intelectuală”, a spus prof. univ. dr. Claude Vivier Le Got.