„Bătălie aeriană“ între pesedişti şi liberali

Pesediştii, prin gura deputatului Adrian Todor, pun pe tapet situaţia Aeroportului Arad. „O dată încheiată perioada estivală, situația aeroportului a revenit la «normal», în sensul că nicio aeronavă nu mai decolează sau aterizează la Arad. Tot așteptăm de un an și ceva, de când domnul Marinel Cionca a preluat frâiele județului, să vedem mult promisa redresare a Aeroportului Arad, instituție îngropată sub bagheta magică a liberalilor care au condus destinele Aradului în ultimii 13 ani. După sistarea zborurilor spre Turcia, nu vedem nicio strategie din partea CJA, ba mai mult, Aeroportul Arad a rămas și fără conducere, până și eternul director Bălăcel fiind atras de Oradea, unde administrația locală și-a dovedit competența, iar un aeroport care era mult mai slab cotat decât cel de la Arad a devenit extrem de atractiv pentru companiile aeriene.
Așteptăm în această toamnă soluții concrete din partea CJA cu privire la Aeroportul Arad, pentru ca de la anul situația să se schimbe.  E păcat ca un aeroport care în urmă cu 13 ani avea zboruri spre București și diferite colțuri ale Europei, un aeroport în care s-au investit în ultimii ani milioane de euro să rămână în continuare doar un loc unde doar se organizează concerte, activitatea aeriană fiind paralizată total“, declară deputatul PSD Adrian Todor.
CJA le cere parlamentarilor să aducă zboruri Tarom
Pe de altă parte, reprezentanții PNL vorbesc despre partea plină a paharului și spun că au solicitat parlamentarilor sprijin pentru ca Aeroportul Arad să fie folosit și de către Tarom, care a preferat până acum Timișoara și Oradea în detrimentul aeroportului de aici.
„Reţinem ironiile faţă de faptul că la nivelul Consiliului Judeţean s-a reuşit atragerea zborurilor charter de la Arad în Turcia, în această vară. Mii de arădeni au folosit acest serviciu, în sezonul estival, alături de mii de timişoreni, hunedoreni şi bihoreni care au ales ca punct de plecare Aeroportul Internaţional Arad. Negocierea cu operatori pentru includerea Aeroportului într-un calendar de zboruri este o preocupare permanentă. Este adevărat că Tarom refuză să folosească Aeroportul din Arad, deşi operează şi de la Timişoara şi de la Oradea. Am solicitat sprijinul parlamentarilor, printre care şi Adrian Todor, pentru a debloca această situaţie, dar nu au reuşit. Am fost asiguraţi de deputatul Todor, în primăvară, că face demersuri la Autoritatea Aeronautică Română. Constatăm că orice demersuri am întreprinde, deputatul Todor se raportează la ele ironic. Ne-am dori să avem în parlamentarii de Arad parteneri ai administraţiei judeţene, nu critici ostili cu orice preţ. Având în vedere că deputatul Todor face parte din majoritatea parlamentară şi girează activitatea Guvernului, deci s-ar putea implica pentru arădeni, îi solicităm încă o dată, aşa cum am făcut-o şi la începutul acestui an, să îşi folosească poziţia publică în mod constructiv pentru judeţul Arad, iar dacă îl preocupă la modul real situaţia Aeroportului Internaţional, atunci îl invităm să se implice concret. Ne-am bucura să înceapă cu Tarom, companie deţinută de Guvernul României care, la rândul său, este susţinut de majoritatea politică din care face parte Adrian Todor“, se spune în comunicatul liberalilor. Dincolo de aceste săgeţi, situaţia aeroportului este totuşi în… aer.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni