Se scumpește transportul public: majorările sunt prevăzute într-un proiect de hotărâre aflat la transparență

Un proiect de hotărâre pus marți la transparență prevede majorarea prețurilor biletelor și abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun care circulă pe raza municipiului. „Până la data de 16.10.2017, la Registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente. In­- formaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data 03.10.2017, între orele 8,00 – 18,00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5. Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro” , susțin reprezentanții Primăriei.
Ultima majorare, în 2013
Majorările vor fi făcute la cererea Companiei de Transport Public având în vedere că ultima modificare a prețurilor a fost făcută în urmă cu patru ani, iar o ajustare a acestora se impune, potrivit reprezentanților CTP,  pentru buna funcționare a serviciului.
„Prin Nota de fundamentare întocmită de Compania de Transport Public S.A. Arad, înregistrată la Primăria Municipiului Arad cu numărul 50748/ 01.08.2017, compania solicită majorarea tarifelor la transportul public efectuat cu tramvaiele și autobuzele în municipiul Arad. Ultima majorare a tarifelor solicitată de Compania de Transport Public S.A. și aprobată de Consiliul Local al Municipiului Arad  a fost realizată în anul 2013. Majorarea tarifelor de transport a fost supusă avizării Consiliului de Administrație, în acest sens fiind emise Decizia nr. 21/26. 07.2017 și Decizia nr. 32/ 07.09.2017. Din verificarea datelor puse la dispoziție de Compania de Transport Public S.A. Arad s-a constatat faptul că majorarea propusă respectă prevederile Ordinului  nr. 272/2007, condiție legală impusă și prin contractul de delegare a serviciului de transport public local”, se arată în proiectul de hotărâre pus la transparență.
Dacă proiectul nu va suferi modificări și dacă va trece de votul consilierilor locali, prețul unui bilet de tramvai sau autobuz pentru transportul urban va crește de la doi la trei lei, iar prețul unui abonament se va majora de la 65 la 90 de lei (pe toate liniile urbane), de la 90 la 135 de lei (abonament nenominalizat pe toate liniile urbane) și de la 300 la 400 de lei (abonament nenominalizat pe toate liniile urbane și suburbane).
În cadrul proiectului de hotărâre se vorbește și despre discounturile de care pot beneficia clienții CTP. Astfel, pentru agenții economici și instituțiile publice care cumpără lunar minim zece abonamente, se acordă o reducere de 1,5% din valoarea facturii; iar pentru cei care achiziționează minim 50 de abonamente, reducerea ajunge la 2,5% din valoarea facturii. În plus, mai trebuie spus că pentru cumpărarea unui abonament valabil un an de zile, reducerea este de 100 de lei (inclusiv TVA).
(L.Ș.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni