A început reabilitarea termică la „Peda”; o parte dintre clase s-ar putea muta la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”

Clădirile în care funcționează Colegiul Național „Preparandia- Dimitrie Țichindeal”, unul dintre cele mai bune colegii din județ va fi reabilitată termic. Potrivit reprezentanților Primăriei, urmează să se înlocuiască şi recondiţioneze tâmplăria exterioară; să se facă lucrări de termoizolare și termoizolare planșeu peste subsol, izolare planșeu peste ultimul nivel, reabilitare a instalaţii electrice interioare, reabilitare învelitoare şi lucrări de tinichigerie, urmează să fie refăcute finisajele interioare (pardoseli, tavane, pereţi afectate de reabilitare) și să fie construită o rampă pentru persoanele cu dizabilitați. „În vederea asigurării  condițiilor optime pentru
funcționarea procesului de educație la Colegiul Național «Preparandia- Dimitrie Țichindeal», Primăria municipiului Arad a  început lucrările de reabilitare termică la cele două corpuri de clădire, ridicate la începutul secolului XIX-lea, în care funcționează instituția”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.
De menționat că valoarea lucrărilor este estimată la peste 3,5 milioane lei, acestea urmând să fie executate SC Drast Company SRL, o firmă arădeană. „Investiția va fi finalizată în termen de 12 luni, termen care a început din 2.10.2017, dată la care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Pentru a elibera spaţiile unităţii de învăţământ, unde urmează să se efectueze lucrări de reabilitare, Primăria municipiului Arad a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean avizarea mutării în Colegiul Tehnic «Aurel Vlaicu» a unor clase ale Colegiului Naţional «Preparandia- Dimitrie Țichindeal»”, mai susțin reprezentanții Primăriei.
Dacă Primăria a reușit să înceapă lucrările de reabilitare, în sarcina IȘJ nu mai rămâne decât să aprobe mutarea unor clase într-o altă școală, aflată în imediata apropiere a colegiului, pentru ca elevii de aici să nu fie obligați să învețe în două schimburi.