Săulescu salvează un punct în Valea Domanului: Școlar Reșița – Național Sebiș 1-1

Pornite cu gânduri de promovare în acest sezon, Reșița și Sebișul se află în postura de a ține pasul cu Șirineasa. Derby-ul rundei s-a încins – practic – dinainte să se audă primul fluier al centralului, pe tunelul de la intrarea pe teren, unde a fost nevoie de intervenția organelor de ordine pentru a calma spiritele în cele două tabere.
Pe „dreptunghiul verde”, prima ocazie a apărut după un sfert de oră, atunci când fostul utist, Cristi Costin, a trimis cu capul în transversală din numai 8 metri. Miza și-a spus cuvântul asupra jocului celor două formații, care au preferat un joc extrem de tacticizat și prudent. Totuși, gazdele au riscat la un moment dat mai mult, iar după 26 de minute au intrat în avantaj. Doi ex. sebișeni au fost la originea fazei: pasă Cr. Poiană și reluare în plasă Negoescu din numai 11 metri. Sebișul nu a avut reacți și, până la pauză, tot Reșița a trecut pe lângă gol, același Costin necadrând poarta de la 20 de metri.
Actul secund a debutat sub auspicii bune pentru Național.  Tânărul Doda a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, iar aspectul partidei s-a schimbat la 180 de grade. Trupa lui Merșca și Cojocaru a preluat controlul meciului, iar Zimmermann a avut prima intervenție cu adevărat salvatoare după o oră de joc, la voleul lui Săulescu. Deși au fost și alte situații de poartă, în urma unor centrări fără adresă în careu, sau finalizări în blocaj, tabela a rămas în picioare până spre final. De abia în minutul 84, același Dragoș Săulescu l-a bătut pe bravul Zimmermann cu un șut din 10 metri la colțul lung. Sebișul nu s-a mulțumit cu atât, dar șutul lui Enciu a fost respins de goalkeperul gazdelor, iar Ionică a finalizat greșit din unghi în condițiile în care avea toată poarta în față.
Punctele s-au împărțit, dar acest lucru nu ajută prea mult niciuna dintre combatante, ce rămân la 8 puncte în spatele liderului.
Reșița: Zimmermann – Szijj, Dulap, Doda, Liuba – Vaștag (86 Himcinschi), Breșneni – Costin, Cr. Poiană, Velcotă (80 Muselin) – Negoescu (60 Banac).
Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Pintea, Dumitrache (57 Ionică), Siminic – Sz. Vereș (53 Enciu), Ruță – Susan (46 Petculescu), E. Dică, Voinescu (63 Cl. Vereș) – Săulescu.
Arbitri: Constantin Olaru (Râmnicu Vâlcea) – Claudiu Doarvoaș (Mintia – Hunedoara), Alin Botaș (Timișoara).
Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara) și Liviu Coloj (Filiași)