Todea: „O palmă, o lecție de la acest sport, ce ne demonstrează că doar simpla prezență pe teren nu înseamnă victorie”

Chiar dacă a marcat din nou în campionat după 426 de minute de secetă, UTA și-a prelungit seria neagră pe teren propriu și cu ocazia vizitei celor de la Pandurii Târgu Jiu. Numai după ce oltenii s-au dus la
2-0 pe tabelă, arădenii au avut reacție, dar revenirea a fost incompletă.
La rândul său, Cristian Todea amână întâlnirea cu primul său succes în campionatul ligii secunde. „Practic, am început meciul de la 0-2. Am intrat prost în joc, cred că eram încă cu gândul la meciul de Cupă cu Sebișul, în care am evoluat bine. Probabil, am crezut că doar prin simpla noastră prezență în teren vom reuși să câștigăm. Am primit din nou o palmă, o lecție de la acest sport ce ne-a arătat, că, dacă nu dăm tot ce avem mai bun și dacă nu suntem concentrați total, este foarte greu să câștigăm. Indife­rent de cum ne cheamă, unde jucăm și câte meciuri avem în primele trei ligi din România. Am avut o reacție bună în partea a doua, am reușit să punem presiune pe echipa adversă, iar pentru asta băieții merită felicitări. Dar, din nou, s-a dovedit că nu a fost destul pentru o victorie”, a declarat antrenorul principal al „roș-albilor” la finalul disputei cu Pandurii.
Întâmplător sau nu, golurile au venit de la doi debutanți pe terenul din Șiria, Daniel Florea și Cătălin Hlistei. „Cu siguranță, ambii au o motivație suplimentară și dorință de a arăta ceea ce pot. Sunt jucători cu calități foarte bune, dar acum nu vorbesc acum doar despre ei, căci avem și alți jucători cu calitate de la mijloc în sus.  Ei pot rezolva meciul prin execuțiile lor sau ceea ce inventează în teren. Au demonstrat-o și la meciul de Cupă, dar și astăzi, însă am avut o mare problemă. Nu atât pe fază defensivă, cât mai ales la capitolul concentrare, conectare la miza partidei și de aceea am luat cele două goluri. În schimb, pro­bleme de ordin fizic nu cred că au fost. Deși încheiem o săptămână cu trei meciuri, băieții atacau și în minutul 90, după ce obținuseră un penalty tot în urma presiunii puse pe adversar”, mai consideră Todea.
Pentru UTA urmează derby-ul Vestului, pe Bega. „Un meci cu Poli tot timpul a fost foarte trăit, foarte simțit și foarte așteptat la Arad. Noi, toți, sperăm să vină acel moment în care vom reuși să mai ștergem din evoluțiile destul de șterse avute până acum în acest campionat cu o victorie etapa viitoare”, a mai punctat „Dulăul”.