Seria neagră se prelungește în campionat: UTA Arad – Pandurii Târgu Jiu 2-2

Echipa fanion a Aradului era obli­gată să-și revină în compania Pandurilor, dar nu a mers mai departe de un rezultat de egalitate cu goluri. Practic, utiștii au lipsit de pe teren în prima jumătate de oră, când oltenii
și-au valorificat dominarea printr-un dublu avantaj, după care au trecut chiar și pe lângă o victorie ce ar fi meritat-o la numărul de ocazii create la poarta adversă. Todea a optat pentru Hlistei și Manea în formula de start, în timp ce Păcurar și Adili au lipsit pentru a doua oară consecutive din primul „unsprezece”. Gazdele au început, însă, foarte slab partida, iar Pandurii au fost periculoasă la aproape fiecare atac. Un șut deviat al lui Rus a prefațat deschiderea tabelei, din minutul 16. Același Rus a deviat cu capul pentru Dodoi, acesta i-a luat fața lui Scutaru care dormea în careu și a trimis pe lângă Grahovac din 5 metri. Gazdele nu au avut reacție, iar oltenii au rămas în atac și, după ce Rus a fost anticipat de Grahovac, a venit reușita de 0-2. În minutul 30, Dodoi a câștigat duelul fizic cu Manea, fundașul arădean l-a agățat în careu și arbitrul a dictat penalty. Ex-ul Cipri Rus a trimis în dreapta lui Grahovac, lângă bară și Pandurii luau un avntaj important pe tabelă. Prima acțiune utistă
s-a născut de abia în minutul 34, când Hlistei a reluat pe lângă centrarea lui Stahl de pe dreapta. Stanca a ghicit intenția lui Burlă (șut spre vinclu din lovitură liberă), însă la ultima fază a primei părți nu a mai putut face nimic. Cârstocea a bătut un corner de pe stânga, Curtuiuș a deviat balonul cu capul, iar Florea a înscris cu latul de la colțul lung. 1-2, rezultat la pauză. Partida s-a reluat tot cu dominarea gazdelor, iar golul de 2-2 nu s-a lăsat așteptat. În minutul 48, Hlistei și-a făcut un balon în careu pe stânga, a pătruns în centru și l-a executat pe Stanca cu un șut la colțul lung. Au urmat alte momente de presiune ale arădenilor, dar portarul celor de la Târgu Jiu a respins „torpila” lui Cârstocea de la 28 de metri și reluarea pe jos a lui Florea din unghi. Ciucă a avut ocazia reprizei secunde, după ce a reluat cu capul la o palmă peste transversală din cornerul lui Cârstocea. Nici Curtuiuș sau Florea nu au avut succes mai mare și Pandurii a scăpat dintr-o perioadă grea. După ce Grahovac a respins un șut-centrare al lui Vodă, UTA s-a întors în atac, iar Ciucă a mai ratat odată tot cu capul. Cu 4 minute înainte de final, Homei l-a busculat în careu pe Florea, iar arbitrul a arătat punctul cu var. Burlă a tras puternic în stânga, dar Stanca a ghicit colțul și a respins. Până la final, nu s-a mai întâmplat nimic demn de consemnat, iar „Bătrâna Doamnă” nu are un moral prea bun înainte de „ciocnirea” cu marea rivală, Poli Timi­șoara.
Formații:
UTA: Grahovac – Manea, Scutaru (35 Polgar), Ciucă, Burlă – Jorza, Cîrstocea – Stahl (76 Toma), Florea, Hlistei (65 Strătilă) – Curtuiuş. Antrenor: Cristian Todea.
Pandurii: Stanca – Homei, Brînzan, Lung – Vodă, Raiciu, Şut (46 Șendroiu), Vasilescu – Pîrvulescu, Rus, Dodoi (73 Durkovic) . Antrenor: Marcel Ploaie.
Arbitri: Florin Andrei (Tg. Mureş) – Radu Despa (Baia Mare), Răzvan Nistoran (Reşiţa). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei).
Cartonașe galbene: Florea 51, Ciucă 64, Manea 67 / Lung 17
Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare), Christian Petropoulos (Alba Iulia).