Activități în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”

În perioada 2-6 octombrie a.c., polițiștii din întreaga țară au desfășurat activități preventive în cadrul celei de-a doua ediții din acest an a Săptămânii Prevenirii Criminalității. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Arad au desfășurat activități zilnice, în vederea informării cetățenilor Aradului cu privire la necesitatea adoptării unei conduite antivictimale și antiinfracționale.

Săptămâna a fost programată, astfel încât fiecare zi a avut o tematică de acţiune: prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor, securitatea mediului online, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea violenței în familie și siguranța rutieră.

Polițiștii din cadrul Compatimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști de proximitate, ordine publică și rutieră și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au organizat întâlniri cu elevii în școli, au participat la întâlniri ale asociațiilor de proprietari și au împărțit pliante în municipiu și județ. Aproape 6.000 de elevi, cadre didactice, vârstnici, femei, asistenţi sociali, consilieri şcolari, administratori de imobile şi societăţi comerciale sau conducători auto au fost publicul în activităţile poliţiştilor.Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni