„Polița” Keita, plătită de reșițeni cu Basic: Lolea și Cojocaru, despărțiți de organele de ordine„Polița” Keita, plătită de reșițeni cu Basic: Lolea și Cojocaru, despărțiți de organele de ordine

La începutul lunii martie, Reșița și Sebiș se întâlneau în cadrul etapei a doua a returului ediției 2016-2017 a Ligii a III-a, ambele echipe având șanse reale la promovare la acea dată. Bănățenii se impuneau cu scorul de 3-1, dar Călin Cojocaru susținea că a primit amenințări de la Leo Doană, omologul său de pe banca „roș-negrilor”. Totul s-a învârtit într-un al doilea „caz Keita” (primul despre legitimarea ilegală a senegazelui la Ighiu avea să fie câștigat de Sebiș la finalul sezonului), ce ar fi semnat un contract de joc și cu Naționalul în iarnă și era numai bun de contestat. Fotbalistul de culoare nu a intrat pe gazon cu acea ocazie, iar reșițenii nu au dorit să rămână datori.
Sâmbătă, înaintea primului fluier al disputei din Valea Doma­nului, din cadrul rundei cu numărul 7 al prezentei ediții de campionat, „oficialii” Școlarului au contestat dreptul de joc al lui Igor Basic, titular în echipa oaspeților. Mai precis, era pus la îndoailă permisul de muncă al fundașului sârb, dar și dreptul de ședere în România, iar de aici și până la un conflict deschis între principalii oameni ai celor două cluburi nu a fost decât un pas.
Schimburile verbale între Viorel Lolea și Călin Cojocaru puteau să degenereze într-un conflict fizic, dar jucătorii sebișeni și apoi organele de ordine prezente la meci l-au ținut departe pe președintele Reșiței de rivalul său. „M-a întristat comportamentul huliganic al gazdelor, în special al unui personaj de acolo. Ni s-au adresat injurii înainte de meci, au sărit să ne lovească, mă așteptam la altceva într-un oraș civilizat ca Reșița. Ar trebui luate măsuri pentru a nu se mai întâmpla lucruri de acest gen. Oricum, noi le-am răspuns gazdelor pe teren, la câte ocazii am avut în repriza a doua, am fi meritat mai mult decât rezultatul de egalitate. Sunt mulțumit de jucătorii noștri, deși știu că pot mult mai mult de atât”, a comentat Călin Cojocaru, managerul grupării de pe Crișul Alb.
Cert este că pentru a evita un litigiu federal, sebișenii l-au schimbat pe Basic cu Dumitrache înainte de primul fluier al arbitrului. „E totul în regulă cu jucătorul nostru, vom demonstra prin acte de luni încolo. Nu l-am folosit azi, pentru a evita un posibil impact psihic asupra jucătorilor noștri, care știau deja că Reșița îl contestase pe Igor”, a mai explicat Cojocaru.