Hlistei, în lacrimi după golul de la redebutul în „alb-roșu”: „Cele mai grele luni din carieră, dar totul a trecut acum”

Clubului UTA i-a trebuit aproape patru luni de zile să conștientizeze că un fotbalist ca și Hlistei nu poate fi ratat. Adrian Mihalcea nu l-a dorit după despărțirea mijlocașului de Pandurii, Adrian Falub nici nu a apucat să-și exprime un punct de vedere, doar Cristi Todea a luat taurul de coarne. A insistat pentru legitimarea fostului „decar”, iar, duminică, i-a oferit bucuria redebutului chiar cu un tricou de titular.
Iar Cătălin Hlistei nu a dezamăgit, fiind autorul golului de 2-2 al partidei cu Pandurii Târgu Jiu. „Ultimele patru luni, au fost cele mai grele din întreaga mea carieră. Chiar nu mă așteptam să rămân fără echipă, nici nu m-am prea pregătit. Am mai fost la antrenamentele Lipovei și Cermeiului, iar de două săptămâni încerc să-mi intru în ritm alături de colegii de la UTA. Cristi Todea mi-a spus de ieri că am șanse mari să joc, din postura de titular sau rezervă și eram pregătit psihic. Chiar le-am spus prietenilor apropiați că simt că voi da gol, chiar și lui Cipri Rus, care mi-a scris înapoi că și el va înscrie. S-a întâmplat pentru ambii și cred că e vorba despre goluri speciale. Pentru mine era finalul unei perioade negre și de aceea mi-au și dat lacrimile  după ce am văzut mingea în plasă”, ne-a mărtu­risit mijlocașul „roș-albilor”.
Bucuria de la gol nu a fost exa­gerată și pentru că: „Era, totuși, 2-2, nu aveam ce sărbători. În plus, nu aveam ambiții cu cei de la Pandurii, de care m-am despărțit amiabil, fără scandal. A fost, totuși, un an bun pentru mine cel petrecut acolo, în Liga 1 și am rămas în relații bune cu toată lumea de la Târgu Jiu”.
Cătălin Hlistei ajunge la două goluri marcate pentru UTA în Liga 2-a, precedentul fiind reușit într-un succes (5-2) cu Metalul Reșița în stagiunea 2015-2016. În schimb, precedenta reușită oficială a mijlocașului arădean a venit în primăvara acestui an, pe 7 aprilie, într-un meci cu ACS Poli Timișoara, pierdut, până la urmă, de Pandurii cu 3-1. „Poate, de data aceasta, un gol de-al meu cu Poli va conta și în economia rezultatului final. A fost o senzație deosebită să înscriu atunci împotriva Timișoarei, dar dacă eram în tricoul UTA-ei era și mai și. Dar, am ocazia să simt acest lucru duminica viitoare, dacă – bineînțeles – se va apela la mine. Chiar dacă fotbalistic nu stăm prea bine, acest derby îl putem câștiga și cu inima. Ne lipsește o victorie ca să ne deblocăm și ne dorim enorm ca aceasta să vină chiar la Timișoara”, a adăugat tânărul utist, folosit mijlocaș central în
4-3-3 de Cristi Todea, iar apoi „aripă” stânga când s-a trecut la 4-4-2.