Elevii de la Socodor au strâns trei tone de alimente pentru săraci

Cu prilejul Zilei Naționale a Educației, 5 octombrie, elevii Școlii Gimnaziale „Iustin Marșieu” din Socodor, îndrumați de bunii lor dascăli cu suflet mare, au adunat peste trei tone de alimente pentru săracii care beneficiază de serviciile sociale oferite de Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae” administrată de Arhiepiscopia Aradului.
Scopul acestei activități a fost acela de a-i ajuta pe semenii lor aflați în suferință și nevoie. Cantina socială „Sf. Ierarh Nicolae” dăruiește zilnic, celor 100 de beneficiari, o masă caldă la amiaz. Beneficiarii sunt persoane vulnerabile din municipiul Arad (persoane cu handicap, persoane de etnie romă, persoane în vârstă care nu au nici un venit, sau care au o pensie mică, pensie socială, familii cu mai mulți copii, persoane fără loc de muncă) la care se adaugă și copiii Centrului de zi „Nașterea Maicii Domnului” a Asociației Filantropia Arad.
„Acțiunea social-filantropică inițiată de cadrele didactice ale școlii, se află la a cincea ediție și se dorește a continua și în anii următori prin parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului. Transportul colectei s-a efectuat vineri 6 octombrie 2017 prin bunăvoința părințiilor acestor copii credincioși”, a spus Rodica Palcu directorul acestei școli.
„Socotim drept, în semn de aleasă prețuire pentru osârdia și lucrarea social filantropică adusă, a exprima mulțumiri, urări de sănătate și îndelungată înzilire tuturor celor implicați în această activitate filantropică dar și îndemnul de a sluji și de acum înainte cu aceeași dragoste și râvnă Sfânta noastră Biserică Ortodoxă Română”, susțin reprezentanții Sectorului Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului.
(G.A.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni