Buia a fost la Dinamo și în grațiile lui Hagi, iar acum, la sugestia lui Purece, face spectacol la Cermei!

Cel mai mare câștig al verii pentru Lunca Teuz Cermei este – fără
îndoială – Darius Buia. Fiul cunoscutului mijlocaș băimărean, Romică Buia, nu a avut un start de carieră prea fericit la nivel de seniori, dar e decis să recupereze timpul pierdut. Crescut de LPS Banatul Timișoara, fotbalistul de picior stâng a ajuns în curtea celor de la Dinamo, unde a și debutat în Liga 1, în urmă cu trei sezoane, într-un meci cu Poli Timi­șoara (scor 4-1). În cei cinci ani cât a fost jucătorul „câinilor roșii”  a mai fost împrumutat la Academica Argeș și Academica Clinceni, având – totodată – și ghinionul a două accidentări grave la genunchiul stâng, ce l-au ținut în afara terenului, în total, un an de zile.
În vara anului 2016, ajungea la Viitorul Constanța, unde l-a impresionat pe Gheorghe Hagi, dar: „La unul dintre antrenamente am fost lovit exact în genunchiul la care mai fusesem operat și am recidivat. Domnul Hagi chiar își punea mari speranțe în mine, mi-a spus mereu că-i seamăn oarecum fiind jucător de creație, de picior stâng, dar în loc să mă ia la Viitorul, a fost nevoit să-mi plătească biletul de avion în Ungaria pentru a mă opera din nou. Atunci, la Viitorul, îl cunoscusem pe Florin Purece, care mai apoi mi-a vorbit frumos de Cermei, el fiind din zonă. Mi-a spus să am încredere în oamenii de aici și așa am făcut, după ce am realizat că la Poli nu am șanse să joc, nefiind trecut pe acea listă depusă la LPF. Eu mă simțeam deja bine e din punct de vedere fizic, dar, dacă nu mi s-a dat credit, am ales o echipă la care să joc meci de meci într-o perioadă esențială în cariera mea. Poate, la prima vedere, se poate spune că am făcut un pas înapoi, dar eu nu văd așa lucrurile. Am nevoie de minute oficiale în picioare, iar seria și adversarii sunt destui de buni. Oricine poate bate pe oricine, iar echipa noastră este destul de solidă, punctele ce le-am pierdut au venit în special pe greșeli personale”, e șirul poveștii timișoreanului, care a întâlnit și fețe cunoscute când a acceptat oferta Cermeiului și e vorba despre Bodea, Suslak și Nistor.
În cele cinci partide în care a îmbrăcat tricoul „alb-roșu”. Buia și-a trecut în cont trei goluri și cinci pase decisive, în ultima etapă, cea de la Jimbolia cu Becicherecu Mic, reușind „dubla” la ambele capitolele. „Cele trei puncte erau importante pentru moralul nostru, căci am avut câteva partide în care nu am scos nimic. Sunt ok din toate punctele de vedere, încep să mă simt din ce în ce mai bine pe teren cu băieții, e și un grup frumos și unit la Cermei și vor veni și alte rezultate pozitive. După cum am mai spus, pentru mine e important să joc și să-mi ajut echipa. Normal că mi-aș dori să revin cât mai repede la un nivel superior, dar nici nu al pleca prea repede de la Cermei, aici unde oamenii m-au primit bine și sunt corecți cu mine”, a adăugat mijlocașul de 23 de ani.