Todea vorbește de calitate și experiență la UTA, dar e în căutarea echilibrului: „Mă concentrez pe găsirea celei mai bune formule”

În afara determinării și motivației, antrenorul „Bătrânei Doamne” a adus ca argumente pentru un rezultat bun la Timișoara calitatea și experiența jucătorilor săi.
Doar că acestea au existat și până acum, iar rezultatele au fost catastrofale în comparație cu așteptările de la începutul sezonului.
Prin urmare, Cristi Todea a fost rugat să explice de ce calitatea și experiența elevilor săi nu au făcut diferența și până acum. „Probabil, avem nevoie de mai mult echilibru. Am încercat deja mai multe formule de echipă și niciuna dintre ele nu a dat satisfacție totală. La Snagov, am jucat cu doi «închizători», Polgar și Asani și am ajuns destul de greu la poarta adversă, cu toate că nu am riscat aproape nimic în apărare. Cu Pandurii, au jucat Jorza și Cârstocea, care au avut un aport ofensiv important, dar am fost vulnerabili în spate. Trebuie găsită o cale de mijloc, dar păstrată o linie și anume aceea a unui joc de posesie, de pase, care să ducă mingea pe jos atacanților. Dacă am avea un vârf sau două înalte, am putea avea și varianta mingilor lungi, la bătaie, dar așa trebuie să ținem mingea pe iarbă și să încercăm să exploatăm cât mai mult ca­litățile fotbaliștilor din lot. Dar, cunoșteam toate aceste pro­bleme, mi le asu și mă concentrez pe găsirea celei mai bune formule. Trebuie să avem consistență pe ambele faze ale jocului”, susține antrenorul principal al UTA-ei.
„Dulăul” mai recunoaște că revenirea completă pe tabelă cu Pandurii i-ar fi capacitat mai mult pe susținătorii arădeni. „Îmi pare rău că nu am câștigat duminica trecută, dacă reușeam să întoarcem scorul și să câștigăm
s-ar fi creat o și mai mare emulație, am fi înviat și mai mult spiritul UTA-ei pentru meciul de la Timișoara. Dar, chiar și așa, sunt sigur că avem destui suporteri alături de noi. Cunosc destulă lume la Arad, am și eu destui prieteni care se uită pe calendar la început de sezon să vadă când jucăm cu Poli. Așadar, e un meci în care suporterul din Arad e necon­diționat alături de UTA”, mai susține Todea.
Cu trei zile înainte de derby-ul Vestului, „Dulăul” are la dispoziție aproape tot lotul de jucători. Doar Victor Prună e încă scos sută la sută din circuit, dar – probabil – nici Tănase, care și-a reluat antrenamentele cu echipa doar de miercuri, nu va fi inclus în lot. În fine, Florea și Stahl s-au antrenat separat, dar ei ar trebui să fie apți pentru confruntarea de duminică.