Grahovac – responsabilizat de Todea, exces de zel la eliminarea căpitanului de drept

În primele 11 runde, banderola de căpitan a stat de fiecare dată pe brațul lui Marius Curtuiuș. Nu a fost cazul și la derby-ul Vestului, căci Todea i-a oferit onoarea portarului Branko Grahovac, de altfel ales cel de-al doilea căpitan al echipei. Bosniacul nu a făcut un meci strălucit, purtând o mare parte de vină la golul doi. „Am vrut să îl responsabilizez pe Grahovac pentru că simt că este un portar cu foarte multă experiență și ne poate ajuta prin personalitatea sa. Dar, Marius Curtuiuș este în continuare pentru mine același căpitan, a fost o decizie a mea pentru acest joc. Nu pot să-l acuz pe Grahovac la faza golului doi, o să vreau să văd la televizor reluarea, vreau să analizez ce s-a întâmplat la acea fază și după aceea să trag concluzii și să am o discuție cu el”, a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” după partida de la Timi­șoara.
Probabil, banderola va rămâne pe brațul goalkeeperului și asta pentru că Marius Curtuiuș a fost eliminat de pe teren după acel contact corp la corp cu Mera și va absenta de pe gazon cel puțin două etape. „Centralul a făcut un exces de zel la faza celor două roșii. Au fost îmbrânceli reciproce între cei doi, nu s-au lovit, nu a curs sânge, a fost o îmbrânceală ce putea fi pedepsită doar cu cartonașe galbene. Noi am avut mai mult de suferit pentru că și așa stăteam doar în doi atacanți de meserie, acum a rămas doar unul, așa că la meciul următor ne bazăm doar pe Florea și ne va fi foarte greu”, a adăugat Todea.
Căpitanul lui ASU Poli, Ioan Mera, celălalt fotbalist pedepsit cu elimi­nare a declarat următoarele la final: „Mă cam ia amețeala când văd roșu. Ne-am îmbrânct puțin și nu cred că meritam roșu. Tușierul
i-a spus să ne dea roșu. Probabil m-a luat și pe mine puțin valul și am vrut să mă bat cu Curtuiuș…”. Pentru Marius Curtuiuș e al doilea cartonaș roșu primit de când îmbracă tricoul UTA-ei. Sezonul trecut, la Sfântu Gheorghe, atacantul a luat două „galbene”, ultimul pentru o simu­lare ce nu a existat.