Derby-ul fanilor, cu de toate: Bătăi, scandări și bannere ironice, însă sărbătoarea s-a mutat în Curva Sud

Cel de-al 73-lea derby al Vestului disputat în primele două ligi din România nu a strâns mai mult de 8 mii de oameni pe arena „Dan Păltinișanu” duminică după-amiază, în cadrul rundei cu numărul 12 a Ligii a 2-a la fotbal. Audiența a fost mai scăzută ca cea de la partida din luna mai, inclusiv din partea suporterilor arădeni ce nu au mai umplut sectorul din Peluza Nord rezervat lor. Au fost în jur de 400 de susținători ai „roș-albilor”, care au avut momentul lor de glorie la meciul câștigat pe teren de formația „alb-violetă”.
La pauză. provocați de câțiva suporteri din galeria rivală, aproximativ 40-50 de fani ai „Bătrânei Doamne” profitat de subrezimea gardului ce îi despărțea de restul sectoarelor, dar mai ales somnul în ghete al forțelor de ordine și s-au angrenat într-un conflict deschis ce nu a durat mai mult de două trei minute. Fiind în inferioritate numerică la locul de întâlnire fixat de utiști, timișorenii au ieșit destul de șifonați, dar, la fel de adevărat este și că unul doi-arădeni care nu s-au retras la timp și au fost prinși în contraofensiva galeriei gazdelor și-au luat corecția. Într-un târziu, spiritele au fost potolite de jandarmi, foarte prost pregătiți într-o situație ușor de prevăzut până la urmă.
Duelul verbal, al scandărilor tri­viale, început de altfel încă dinaintea primului fluier al arbitrului Adrian Illyes a continuat cu o și mai mare înverșunare în repriza a doua. Au ieșit la vedere și bannerele ironice de tipul: „Pe ulrașii timișoreni mai bine nu îi supăra / Căci îți vor da pe Facebook reacții Ha Ha” sau „Trăiți intens pe calculator în loc de Like vă dați Ador”, postate de „roș-albi”, în timp ce „alb-violeții”
au replicat cu: „Fără rivală din eșalonul 5 până în 2 / În lipsă de altceva ne mulțumim și cu voi” sau „Sfârșit de derby… Hibernare plăcută”. Arădenilor le-a ieșit și aroganța privind identitatea divizio­narei secunde, știindu-se faptul că numele, culorile și palmaresul sunt la ACS-ul lui Ionuț Popa din Liga 1. „B.D. a fost o coadă trecătoare dar ASU e Poli oare?”, a fost întrebarea scrisă pe, poate, cel mai inspirat banner al susținătorilor de pe Mureș.
Pentru coregrafii, ambele galerii au apelat la cartoane colorate în „roșu-alb”, respectiv „alb-violet”. Timi­șorenii chiar au scris verbul din mesajul: „Mai mult ca orice în derby VREM atitudine”, încercând să evite situația de la meciul din luna mai, când UTA a câștigat fără probleme pe „Dan Păltinișanu”. De această dată, însă, roata s-a întors, iar sărbătoarea poliștilor a fost totală, jucători – suporteri, timp de aproape 10 minute după ultimul fluier al derby-ului.
În schimb, pentru a „n”-a oară în această toamnă, Grahovac et. comp. s-au dus cu capetele plecate la
sectorul rezervat susținătorilor „Bătrânei Doamne”, reproșurile fiind și mai tăioase din moment ce s-a pierdut și derby-ul Vestului. „A fost o atmosferă destul de frumoasă, făcută mai ales de suporterii timișoreni. Până la urmă, cei din Arad au toate motivele să fie supărați, deși și astăzi au fost aproape de noi. Ceea ce mă deranjează cel mai mult este că nu am reușit să-i facem bucuroși, să se întoarcă fericiți la Arad. Ne aflăm într-o situație foarte proastă, cu siguranță nimeni nu se aștepta ca să fim în această situație, depinde numai de noi dacă vom reuși să ieșim sau nu din acestă situație”, a spus Cristi Todea cu privire la atmosfera din tribunele arenei timișorene.
Jandarmii au aplicat amenzi in valoare totala de 2.300 de lei pentru opt suporteri, dupa incidentele de la meciul de fotbal ASU Poli Timisoara – UTA Arad, de duminica. Totodata, au fost intocmite trei dosare penale pentru introducerea de obiecte pirotehnice pe stadion si folosirea de torte.