Pe scurt

Autoturism urmărit internațional, depistat de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un autoturism urmărit. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au depistat în cursul zilei de luni, 16 octombrie a.c., pe raza localității Zăbrani, un autoturism căutat de autoritățile norvegiene. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor și clarificării situației juridice.

             

Infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri cercetează doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat luni, în trafic, în bărbat de 49 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cocorilor din municipiu. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului. Polițiștii Postului de Poliție Grăniceri au depistat luni, în trafic, un tânăr de 20 de ani, din Șiclău, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe raza aceleiași localități. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat.

 

Șoferi amendați

În 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 50.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 140 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Dintre acestea, 33 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 107 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni