Maschio Gaspardo face un parteneriat financiar de 14 milioane de euro cu EximBank

EximBank a devenit principalul partener financiar pentru producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo România, cele două părți încheind un acord financiar în valoare de aproape 14 milioane de euro destinat atât derulării activității curente, cât și continuării investițiilor societății pentru atingerea obiectivelor sale de business.
Pentru a vedea la fața locului cu ce se ocupă marele producător italian de utilaje agricole, cum arată fabrica din România și pentru a observa direct evoluția clientului pe care a decis să îl finanțeze, președintele EximBank împreună cu o parte din echipa sa și reprezentanți ai presei au vizitat, ieri, fabrica Maschio Gaspardo din Chișineu-Criș.
Vizita a constat în turul întregii fabrici, cu detalierea fiecărui proces de producție în parte și complexitatea construirii și asamblării unui utilaj, a continuat cu prezentarea numeroaselor utilaje expuse în curtea generoasă a fabricii și s-a încheiat cu o conferință de presă în care atât finanțatorul, cât și președintele Grupului Maschio Gaspardo au detaliat motivele care au dus la acest parteneriat fructuos.
„Agricultura românească dispune de un potenţial imens de dezvoltare însă, pentru exploatarea acestuia și creşterea competitivităţii în domeniu, sunt necesare investiții care să îmbunătăţească performanţele, să revitalizeze zonele rurale și să creeze locuri de muncă. Ne bucură faptul că, încheind acest acord de finanțare, EximBank poate susține îmbunătăţirea performanţei exploataţiilor agricole și modernizarea agribusiness-ului românesc”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.
EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală.
Parteneriat pentru dezvoltare
Fabrica Maschio Gaspardo din Chişineu-Criş are o suprafață totală de 80.000 mp, în care se produc diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinţi și prese de balotat). Pe lângă utilajele fabricate aici, Maschio Gaspardo distribuie în România, prin intermediul reţelei de revânzători, utilajele fabricate în celelalte puncte de producţie ale grupului italian. Clienţii companiei sunt fermierii mari, care cumpără utilaje pentru a lucra suprafeţe extinse de teren, dar şi fermierii mici şi mijlocii.
Mirco Maschio, preşedintele Grupului Maschio Gaspardo, a declarat: „Am ales România ca locaţie pentru operaţiunile noastre pentru că ne oferă un acces facil către pieţele cheie din Europa Centrală şi de Est şi suntem decişi să continuăm investiţiile aici pentru a ne consolida poziţia de top pe piaţa pe care activăm. Suntem încântați că am reușit să găsim în EximBank un partener care să ne sus­țină în demersul nostru de dezvoltare.”
Maschio Gaspardo România este parte a grupului Maschio Gaspardo, înfiinţat la Campodarsego, Italia, în 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio. Având familia Maschio ca acţionar majoritar, cu 86% din capitalul social (restul de 14% din acţiuni fiind deţinute de Friulia Finanziaria FVG), grupul are în prezent peste 1.800 de angajați în toată lumea, șase site-uri de producție, dintre care trei în afara Italiei (în China, India și România) și 12 sucursale comerciale (Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, China, India, România).

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni