Iustin Cionca vrea să sprijine administrația Ungheni, pentru dotarea unităților școlare

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad se implică în sprijinirea administra­ției din Republica Moldova, pentru ajutarea copiilor din Ungheni.
Acesta a participat, la invitaţia preşedintelui Raionului Ungheni (Republica Moldova), Ludmila Guzun, la o întâlnire bilaterală moldavo-română referitoare la proiectele comune ale unităţilor administrativ-teritoriale înfrăţite din cele două ţări. Întâlnirea a avut loc la sediul Zonei Economice Libere din Ungheni, cu participanţi din Republica Moldova şi judeţele Arad şi Gorj. Iustin Cionca a avut o întrevedere şi cu preşedintele Raionului Nisporeni. De asemenea, a fost invitat la Festivalul Recoltei, manifestare în care au fost prezentate produse tradiţionale moldoveneşti, dar a vizitat şi mai multe obiective economice.
Iustin Cionca a chemat-o pe directoarea Zonei Economice Libere, Natalia Iepuraş, la un schimb de experienţă cu Administraţia Zonei Libere Arad-Curtici.
„Am propus organizarea de tabere comune pentru recompensarea elevilor premianţi şi a celor cu situaţie familială grea. În Republica Moldova, poate chiar în mai mare măsură ca la noi, destrămarea familiilor – datorită emigrării în ţări mai dezvoltate afectează copiii rămaşi în grija bunicilor sau a unuia dintre părinţi. Aradul are mai multe domenii unde putem colabora. Ni s-a cerut ajutorul pentru dotarea unor săli de clasă, voi supune atenţiei consilierilor judeţeni această cerere. Sigur, şi pentru noi este un efort financiar, dar binele pe care îl putem face implicându-ne şi pentru copiii din Ungheni nu poate fi cuantificat!”, a spus Iustin Cionca.
Preşedintele CJA a transmis o scrisoare omologului său din Raionul Ungheni, în urma discuţiilor de sâmbătă şi duminică, pentru inventarierea solicitărilor şi stabilirea parteneriatelor.
Sandra Stoler

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni