Cunoscutul producător de la Hollywood, Andrea Iervolino, DHC al UVVG; Pamela Anderson era așteptată și ea la Arad, dar nu va veni

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” îi va acorda, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa, cunoscutului producător de filme de filme de la Hollywood, Andrea Iervolino. Festivitatea va avea loc, începând cu ora 12, în Sala Ferdinand a Primăriei Arad. Conform unor surse, împreună cu Iervolino ar fi trebuit să ajungă la Arad și Pamela Anderson, una dintre vedetele americane ale anilor ‘90, care și-a câștigat celebritatea jucând în serialul de televiziune Baywatch.
Dacă prezența lui Iervolino ne-a fost confirmată, ieri, de reprezentanții UVVG, trebuie spus că Pamela Anderson nu va veni la Arad. „Andrea Iervolino ajunge mâine (n.r. astăzi) la Arad, însoțit de o delegație formată din 12 persoane, din care fac parte asistenta personală și tatăl său. Titlul de Doctor Honiris Causa i-a fost acordat la inițiativa Centrului Cultural Italian din cadrul universității noastre, pentru activitatea pe care a avut-o în domeniul artei și culturii. Pot să vă mai spun că în vară, o echipă a acestuia a vizitat castelul de la Macea, manifestân- du-și interesul de a turna un film acolo”, a declarat Isabela Vekas, purtătoarea de cuvânt a UVVG.
Mai trebuie spus că informația cu privire la venirea Pamelei Anderson la Arad a fost infirmată de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, pe pagina personală de Facebook. „Văd că s-a lansat ideea că actrița Pamela Anderson vine miercuri la Arad, la întâlnirea de la Consiliul Județean cu regizorul Andrea Iervolino. Ei bine, adevărul este că Pamela Anderson nu vine, deși ne-am bucura să avem oaspeți celebri care ajung la noi, ne cunosc și apoi ne promovează prin însăși prezența lor. În schimb sosește sigur Andrea Iervolino, unul dintre cei mai bine cotați producători de la Hollywood, care va primi și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității «Vasile Goldiș»”, a scris Cionca.
Un producător care a lucrat cu nume grele
Andrea Iervolino, este considerat, la cei numai 29 de ani ai săi, cel mai bun producător italian de film din istoria cinematografiei și una dintre cele mai puternice personalități de la Hollywood. A primit,
împreună cu Al Pacino și Barry Levinson premiul de Cel mai bun producător la cea de-a 71-a Ediție a Festivalului de Film de la Veneția. Iar, la cea de-a 73-a  ediție a Festivalului de Film de la Veneția a primit, împreună cu James Franco tot premiul de Cel mai bun producător cu „Bătălie îndoielnică”. Și-a început cariera la 16 ani, și a produs, finanțat și distribuit peste 60 de filme.
Grupul Ambi, pe care îl deține împreună cu Monika Bacardi este în prezent într-un trend ascendent, producând multe din filmele care vor fi difuzate în viitoarele sezoane cinematografice și de televiziune.
Printre filmele produse de Iervolino se numără thrillerul de acțiune 2047 Sights of Death în care au jucat Danny Glover, Daryl Hannah, Rutger Hauer, Stephen Baldwin și Michael Madsen; drama The Humbling, în care au jucat Al Pacino, Greta Gerwig, Kyra Sedgwick, Charles Grodin și Dianne West; thrillerul polițist Hope Lost cu Danny Trejo, Mischa Barton și Michael Madsen; thrillerul SF de acțiune Andron- Black Labyrinth (Andron – Labirintul Negru), în regia lui Francesco Cinquemani, în care au jucat  Alec Baldwin, Danny Glover, Gale Morgan Harold III și pe cântăreața Skin.
Andrea Iervolino și regizorul Marco Risi au produs Tre Tocchi, în regia lui Marco Risi. În colaborare cu Paradox Studios, AMBI a produs și comedia romantică All Roads Lead to Rome (Toate drumurile duc la Roma), în a cărui distribuție au fost: Sarah Jessica Parker și Raoul Bova, Paz Vega, Claudia Cardinale și Rosie Day. Împreună cu Franco’s Rabbit Bandini Productions și cu That’s Hollywood Pictures, AMBI a finanțat și produs un film în regia lui James Franco, ecranizare după romanul lui Steinbeck: In Dubious Battle (Bătălie îndoielnică), film ce i-a avut în distribuție pe James Franco, Selena Gomez, Nat Wolff, Josh Hutcherson, Zach Braff, Vincent d’Onofrio, Robert Duvall, Ed Harris, Bryan Cranston. De asemenea, Andrea Iervolino și Monika Bacardi sunt coproducători, împreună cu Gerard Butler, al filmului Septembers of Shiraz, în care joacă Salma Hayek și laureatul Oscar Adrien Brody. Recent, compania s-a lansat și în lumea animației, cu două filme de animație: East End și Arctic Justice – Thunder Squad și a finalizat deja contracte importante cu staruri hollywoodiene pentru vocile personajelor, staruri precum Jeremy Runner, John Cleese, Alec Baldwin, James Franco, Anjelica Houston, Heidi Klum și Omar Sy. De asemenea, AMBI lucrează și Groove Tails și a semnat cu Jamie Foxx pentru vocea personajului principal. Mai mult, Andrea Iervolino și Monika Bacardi, împreună cu producătorul american Sniper Andrew Lazar, au produs filmul Sci-Fi Rupture, în care au jucat Noomi Rapace, Micheal Chiklis, Peter Stormare, Kerry Bishé, Lesley Manville și Ari Millen, în regia lui Steven Shainberg.
Italianul produs și thrillerul psihologic Lavender (Lavanda), sub regia lui Ed Gass-Donnelly și avându-i ca protagoniști pe Abbie Cornish, Dermot Mulroney, Diego Klattenhoff și Justin Long.
Printre altele, Andrea Iervolino și Monika Bacardi au finanțat și produs filmul Future World (Lumea viitoare) în regia lui James Franco și având în distribuție pe: James Franco, Milla Jovovich, Lucy Liu, Method Man, Suki Waterhouse și Snoop Dog.
(L.Ș.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni