Juniorii lui Gaica au răzbunat prima echipă în derby-ul Vestului! UTA Under 19 s-a distrat și ea la Turda

Dacă juniorii mari ai clubului fanion al Aradului s-au deplasat, sâmbătă, la Turda pentru a bifa fără probleme cel de-al doilea succes la „republicani”, UTA Under 17 a găzduit-o pe Poli în Liga Elitelor, ocazie cu care a răzbunat formația de seniori ce a pierdut duminică, 15 octombrie, trecută în Liga 2-a, pe Bega.
Rivali, puși cu botul pe labe: UTA Under 17 – ACS Poli  3-0
Derby-ul în miniatură al Vestului a fost animat, încrâncenat pe alocuri, așa cum îi stă bine unei încleștări Arad – Timișoara. Pe lângă părinți, rude și priereni, puștii „roș-albilor” au primit încurajări și de la o mică, dar inimoase galerii utiste. Jocul a fost echilibrat în prima repriză, timișorenii ratând o situație de unu la unu cu portarul Zamfir. Tăședan a spart – însă – gheața pe final de repriză, după o fază șnur lucrată de Miculescu și Merian și UTA a intrat la pauză în avantaj. În partea a doua, ultimii doi au ajuns și ei la finalizare.  Mai întâi, Merian a trimis cu stângul la colțul lung din 12 metri, iar apoi Miculescu, scăpat singur după pasa cu capul a lui Nistor, a driblat și portarul pentru scorul de neprezentare ce a întregit ziua perfectă a juniorilor arădeni.
„Am avut parte de un meci echilibrat, dar a fost o victorie fără probleme. Cred că dacă adversarii purtau alt nume și nu Poli, dife­rența era mult mai mare. Cu toate astea, echipa din Timișoara este una pretătită, organizată, fiind un alt nivel față de cel din preliminarii. Ca obiectiv avem îmbună­tățirea jocului, urmat de rezultate. Dar obiectivul primordial, la fel ca la U19, este creșterea jucătorilor pentru prima echipă, în spiritul clublui, în spiritul UTA-ei”, a declarat la finalul partidei Sandu Gaica pentru uta-arad.ro.
UTA Under 17 a evoluat în formula: Zamfir – Haloș, Spătar, Salka, Mohaci – Isac, Hrezdac – Dumitru, Miculescu, Merian – Tăședan, după pauză mai intrând în luptă Nistor, Pașcu, Selegean și Costache.
Fără probleme în
Transilvania: Arieșul Turda – UTA Under 19 2-5
Juniorii Under 19 ai „Bătrânei Doamne” au câștigat la Turda cu 5-2. Partida cu Arieșul a contat pentru etapa a doua din Campionatul Național și a fost decisă de golurile lui: Nagy, T. Bodri, Stan și Țuța, plus un autogol al gazdelor.
„Eu zic că rezultatul a fost echitabil, deși prima repriză a fost mai anostă din partea noastră. Ne-am complicat singuri, am pierdut o minge în careu și am luat gol încă din minutul 5. Până la pauză am întors la 2-1, iar în a doua repriză nu s-a mai pus pro­blema învingătoarei. E un meci ce trebuia câștigat pentru că sistemul de calificare la turneul final este mai complicat la «republicani». Jucătorii au început să înțeleagă că azi pot fi la repu­blicani și mâine la Liga a II-a  sau Liga a IV-a. Ei trebuie să joace cât mai bine, să fie la dispoziție oricând pentru echipa mare” au fost cuvintele lui Mihai Petcuț pentru uta-arad. ro.
UTA a aliniat în Transilvania următoarea echipă: Creța (Debre) – Frai, Sabău, Onuțan, Laza – T. Bodri – P. Stan, Obrad, R. Petcuț, Țuța – Nagy.