Arhitectul Miloș Cristea, pus în lumină la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”

Arădenii iubitori de cultură sunt așteptați joi, 26 octombrie 2017, începând cu ora 14.00, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, unde va fi găzduit un eveniment dedicat arhitectului Miloș Cristea. Acesta a rămas în memoria arădenilor prin competență profesonală și iubire pentru orașul de pe Mureș.
Cu această ocazie va fi lansată și cea de-a doua ediție a volumului de dialoguri cu Miloș Cristea, realizat de către jurnalistul Ovidiu Balint. Lansarea volumului „Dialoguri cu arhitectul Miloș Cristea” se va bucura și de prezența a doi distinși arhitecți arădeni, care continuă tradiția excepțională a școlii arhitecturale din partea de vest a României: profesorul universitar doctor Teodor Octavian Gheorghiu și arhitectul Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț și Industrie a județului Arad.
Evenimentul ce se va derula în Sala „Concordia” se dorește a fi și o dezbatere pe tema extraordinarei moșteniri urbanistice a Aradului, care l-a făcut pe marele nostru istoric național Nicolae Iorga să compare centrul orașului cu celebrul „Ring” vienez.
(S.S)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni