„Cărțile care m-au format” – un proiect ce dăinuie la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”

Un eveniment deosebit dedicat iubitorilor de carte a avut loc marți, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. Este vorba de o acțiune parte din proiectul „Cărțile care m-au format”.
În anul 2013, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad demara proiectul „Cărțile care m-au format”, adresat tuturor acelora pentru care lectura este o componentă evidentă, constantă, uzuală a vieţii, acelora dispuşi, indiferent de profesie, să se destăinuie cu privire la rolul cărţilor în formarea personalităţii lor, în definirea ca oameni.
Cei patru ani au reunit invitați precum actorul Ioan Peter, poeta Ligia Holuță, profesoarele Anca Giura, Anca Demeter sau Rodica Oros, aceștia confirmând că, axiomatic, între oameni şi cărţi există o relaţie indisolubilă şi determinantă: omul creează cărţi, apoi la rândul lor, acestea formează intelectual, sentimental, caracterial, oameni.
În evenimetul ce s-a desfășurat marși, 31 octombrie s-a vorbit despre cărțile pe care se fundamentează personalitatea și formarea sa uman – intelectuală, profesoara de Limba și literatura română Adriana Bulc. Îi vor fi alături elevi de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, școala la care predă invitata proiectului biblio­tecii, care vor fi protagoniștii unei discuții despre cartea preferată.
Invitații evenimentului – Valentin Voi­cilă și Lucia Bibarț au citit din scrierile lor, la finalul evenimentului.
(S.S)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni