La UVVG a fost inaugurat Centrul de Medicină Tradițională Chineză al Universității din Zhejiang

Aradul are, începând de ieri, un Centru de Medicină Tradițională Chineză. Acesta funcționează la baza „Constructorul”, în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și aparține de Universitatea din Zhejiang.
Inaugurarea centrului a avut loc în prezența lui Fang Jianqiao, președintele Universității de Medicină din Zhejiang, și a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. „Vă mulțumim tuturor că ați venit într-un număr atât de mare la acest eveniment. Este un moment de debut pentru universitatea noastră. Ceea ce s-a întâmplat aztăzi (n.r. ieri) aici este rezultatul unei munci de doi ani. Sperăm ca această inițiativă să fie încununată de succes și să devină acel centru pe care ni l-am dorit împreună cu universitatea din Zhejiang. Aș dori să-i mulțumesc domnului președinte al Universității Zhejiang, domnului președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, care este în permanență alături de noi și o demonstrează, desigur domnului președinte al universității noastre și nu în ultimul rând doamnei prof. univ. dr. Vanda Stan, directorul departamentului Limbi Moderne”, le-a spus celor prezenți prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG. În continuare, Fang Jianqiao, președintele Universității de Medicină din Zhejiang, a vorbit despre debutul cooperării dintre UVVG și partea chineză, cooperare materializată, într-o primă fază, prin deschiderea unui Centru Confucius și continuată prin inaugurarea Centrului de
Medicină Tradițională Chineză. „Acum doi ani, universitatea dumneavoastră a deschis un Centru Confucius. De data aceasta deschidem Centrul de Medicină Tradițională Chineză care reprezintă un plus față de ceea ce aveați până acum prin intermediul Centrului Confucius, accesul la limba și cultura chineză. Tocmai am dis­- cutat cu primarul Aradului și înclinăm să credem că cele două orașe, Aradul și Zhejiang se vor înfrăți”, a afirmat Fang Jianqiao.
După momentul inaugural, reprezentanții UVVG și-au condus oaspeții pentru a le arăta noul centru, unde prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” și Fang Jianqiao, președintele Universității de Medicină din Zhejiang, au semnat mai multe  protocoale de colaborare. „Este un moment deosebit de onorant pentru noi. Aceste protocoale care sunt semnate astăzi înseamnă nu doar crearea unui Centru de Medicină Tradițională Chineză, ci și un Centru de Cultură și Limbă Chineză. Semnarea acestor acorduri ne onorează, ne onorează prezența domnului Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și a reprezentanților CJA”, a spus cu acest prilej prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG.