Adrian Todor: „Marile investiții din Arad se realizează cu bani de la Guvern“

Deputatul  social-democrat  Adrian Todor    spune că  marile investiții care se realizează în acest moment în municipiu și județ sunt finanțate din bani guvernamentali sau prin programe coordonate de diverse ministere.
„Îl auzim mereu pe primarul Falcă punând aceeași placă: parlamentarii PSD nu aduc bani la Arad. După care, la o zi, două, o săptămână, îl vedem pe primar lău­dându-se cu o investiție guvernamentală în municipiul Arad. Iar realitatea arată că toate marile investiții aflate în derulare în municipiu și județ sunt finanțate prin programe coordonate de Guvernul României, condus de un premier PSD, guvern care este susținut în parlament de o majoritate PSD-ALDE. Zilele trecute, Gheorghe Falcă se lăuda cu reabilitarea Colegiului Economic, o investiție finanțată de Guvernul
României, prin Programul Național de
Dezvoltare Locală. În urmă cu trei săptămâni, tot Falcă se lăuda cu reabilitarea Colegiului Elena Ghiba Birta, investiție rea­- lizată tot cu fonduri guvernamentale, prin PNDL. Bazinul de înot, un alt motiv de laudă pentru primarul Falcă, se construiește cu bani guvernamentali, alocați prin Compania Națională de Investiții, pasajul de la CET, care este aproape finalizat, se realizează tot cu bani de la guvern, la fel ca și pasajul din Micălaca, unde se află în desfășurare licitația. Peste 640 de milioane de lei au fost alocate din partea Guvernului României, pentru reabilitarea a zeci de școli și grădinițe în județul Arad, pentru asfaltare străzi, extinderea rețelelor de apă și canalizare, pentru iluminat public. Singurele drumuri județene ce vor fi reabilitate de CJA în următorii ani sunt finanțate prin programe coordonate de Ministerul Dezvoltării, fie că vorbim de Programul Opera­țional Regional, fie că e vorba de Programul Național de Dezvoltare Locală. După cum se vede, Guvernul României sprijină masiv investițiile din municipiu și județ“, declară deputatul PSD Arad, Adrian Todor. (G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni