Aparatură medicală performantă, la secția de Ortopedie a Spitalului Județean

Secția de Ortopedie din cadrul Spitalului Județean a fost dotată în sfârșit cu aparatură nouă, performantă. Investiția în valoare de 118.000 de lei a fost făcută de Consiliul Județean Arad.
Au fost achiziționate două motoare electrice chirurgicale, de ultimă generație, folosite la intervențiile din blocul operator. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean a declarat că investițiile în sistemul sanitar arădean continuă: „De la preluarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad am investit 22 de milioane de euro în lucrări de infrastructură și în aparatură medicală. Ne dorim să construim trei spitale noi și să dezvoltăm Secția Cardiologie. De asemenea, dotăm secțiile din cadrul spitalului cu aparatură performantă pentru ca arădenii să fie cât mai bine tratați”.
Motoarele electrice chirurgicale achiziționate pentru Ortopedie sunt folosite în majoritatea intervențiilor chirurgicale din blocul operator. Conform datelor statistice realizate la nivel de spital se arată faptul că, la nivelul blocului operator ortopedie, anual sunt realizate aproximativ 1.000 de intervenții chirurgicale de osteosinteză pentru fracturi de diverse categorii. Tocmai din această cauză gradul de uzură al motoarelor este unul ridicat, iar durata de utilizare a acestei categorii de motoare chirurgicale este, în medie, de circa doi ani.
„Am primit două motoare electrice chirurgicale de ultimă generație, autoclavabile, cu acumulatori. Investiția este foarte importantă pentru secția noastră deoarece fără aceste motoare nu ne putem desfășura activitatea cotidiană, în blocul operator ortopedie.  Mai avem două aparate mai vechi, pe care le-am folosit până acum, însă acestea sunt în stare avansată de uzură ținând cont că anual sunt folosite la aproximativ 1.000 de intervenții”,  a spus dr. Dan Fruja, șeful Secției Clinică Ortopedie.
(S.S.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni