„Nu am stat cu mâinile încrucișate”

  •   Interviu cu Ioan Daniel Vesa, primarul comunei Cermei

În urmă cu câteva zile am fost oaspetele Primăriei Cermei, pe care am vizitat-o chiar la prima oră. Am așteptat însă puțin până la venirea primarului Ioan Daniel Vesa și a viceprimarului Ioan Sever Borha, care înainte de a ajunge la birou au fost pe teren, pentru a vedea mersul lucrărilor. După interviul pe care primarul Vesa a avut amabilitatea să îl ofere ziarului nostru, am plecat împreună cu viceprimarul Borha prin comună.
– Domnule primar, cum ați reușit să mențineți curățenia atât în Cermei, cât și în satul Șomoșcheș, care aparține din punct de vedere administrativ de comuna Cermei?
– În primul rând trebuie să vă spun că fiecare cetățean din comună știe ce are de făcut, pentru a nu creea probleme. În plus, după cât ați putut și dumneavoastră să vedeți, muncitorii noștri sunt mereu pe teren, atât la Cermei, cât și la Șomoșcheș.
– Cum stați cu investițiile? Ce lucrări s-au mai făcut în ultimul timp în comună?
– Dacă mă întrebați de lucrări, aș vrea să spun încă de la bun început, că toate sunt susținute din bugetul local. Trebuie menționat apoi că am asfaltat pista de biciclete care face legătura între Cermei și Șomoșcheș, pe o lungime de doi kilometri și o lățime de doi metri. Pe marginea pistei au fost amplasați stâlpi cu lămpi cu fotocelulă, astfel încât pista să fie luminată pe timp de noapte și să poată fi folosită fără niciun fel de probleme de bicicliști. Am mai făcut asfaltări la cele cinci cimitire din Cermei, urmând ca în viitor să facem același lucru și la Șomoșcheș. De men­ționat că în Cermei avem o capelă mortuară, la care pot fi aduși morții, indiferent de religie. Nu am uitat nici activitatea sportivă. Suntem aproape de a termina o construcție dedicată fotbaliștilor. Când totul va fi gata, aici vor exista locuri de cazare, sală de mese și spații pentru unele activități ce țin de sport, antrenamente și așa mai departe. Este o construcție menită să vină în sprijinul celor care fac sport de performanță. Aproape de această clădire am amenajat și un spațiu pentru tineret și copii, pe o suprafață de 1.400 metri pătrați. După cum vedeți, nu am stat cu mâinile încrucișate.
– Domnule primar, vă rog acum, să ne spuneți câte ceva despre planurile de viitor pe care le aveți.
– Pe viitor avem în vedere construirea unei grădinițe pentru copiii din localitatea Cermei, având în vedere că vrem să le oferim condiții cât mai bune. Vrem, de asemenea, să turnăm stratul al doilea pe străzile asfaltate din Cermei și Șomoșcheș, să continuăm lucrările de introducere a canalizării la Șomoșcheș și să continuăm pista de biciclete de la Șomoșcheș, până la ieșirea din localitate, înspre Apateu.
– Vă mulțumim.

Viceprimarul are cuvântul

În ceea ce-l privește, viceprimarul Ioan Sever Borha a ținut să vorbească despre drumul amenajat pe marginea pășunii, despre parcul bine întreținut din Șomoșcheș, despre sediul fostei primării din Șomoșcheș și despre asfaltarea aleilor care duc la cimitirul din Șomoșcheș. „Aș vrea să precizez, printre altele, că avem amenajat un drum pe marginea pășunii la care duc toate străzile, mă refer aici la partea către Apateu. De menționat că am reușit și să atragem un investitor care lucrează o suprafață mare de teren agricol. De asemenea, trebuie spus că fostul sediu al Primăriei Șomoșcheș a fost transformat într-un loc de întâlnire pentru locuitorii satului, fiind acum o sală de evenimente model. În perioada următoare vrem să asfaltăm aleile care duc la cimitirul din Șomoșcheș”, a completat Ioan Sever Borha.