Numărul turiștilor străini interesați de Arad a crescut ușor în ultimii ani

Numărul turiștilor străini care au vizitat județul nostru a crescut în ultimii doi ani. Aradul se numără printre județele cu creșteri la capitolul turiști străini, însă trebuie menționat că, aceste creșteri sunt ușoare. În ultimii ani, administrația arădeană și instituțiile din subordine au implementat o serie de proiecte și au făcut unele investiții importante, pentru promovarea turistică a Aradului. Rezultatele celor realizate de administrație, instituții de cultură, precum și unități private ar trebui să se vadă cel mai probabil, în viitorul apropiat.
Deocamdată, într-un clasament pe județe, din punct de vedere al numărului de turiști străini vizitatori, clasament raportat la anii 2015-2016 – 2017, Aradul figurează cu creșteri de doar câteva sute de turiști străini. Față de alte județe, în care există un declin, în ceea ce privește interesul străinilor, județul nostru se situează după jumătatea clasamentului. În 2016, potrivit statisticilor, 50.100 de străini și-au petrecut timpul în județul Arad, fie în interes personal, în interes de afaceri, muncă sau în tranzit.
Aproape 2,5 milioane de turiști străini au vizitat România în 2016, arată datele Institutului de Statistică. Din totalul turiştilor ajunși în țară, 1,1 milioane au vizi­tat Bucureștiul, pe următoarele locuri, la mare distanță, fiind județele Brașov, Sibiu sau Timiș. La coada clasamentului, cei mai puțini turiști străini au fost în judetul Teleroman, doar puțin peste 1.200 în tot anul trecut.
Un rezultat mai slab l-a înre­gistrat județul Constanța, cu doar 61.000 de turiști străini, mai puțini decât în județe precum Prahova, Mureș sau Bihor.