Fărâmituri pentru fostele campioane: Ripensia Timișoara – UTA 1-1

Cele mai titrate grupări fotbalistice din Vestul țării încă în viață au încercat să depășească criza de rezultate, dar în final au trebuit să se mulțumească cu o remiză inutilă. UTA a avut mai multe ocazii clare pe arena „Dan Păltinișanu”, însă nici Ripensia nu a stat rău la acest capitol. Timișorenii au ratat inclusiv o lovitură de la 11 metri, dar și o oportunitate imensă de a face 2-0, prin Dumiter. Finalul de meci a aparținut clar „roș-albilor”, însă pe tabelă a contat doar „capul” lui Curtuiuș.
Startul partidei a fost unul dominat ca posesie de către gazde, care însă nu au reușit să își creeze și ocazii periculoase. În schimb, UTA a încercat să fie mai pragmatică, chiar dacă nu a ținut mult de minge. În minutul zece Hlistei a trimis cu capul în transversală după o centrare bună a lui Adili, același mijlocaș de bandă fiind blocat de Rădulescu după un șut bun de la marginea careului mare. De cealaltă parte, Grahovac a ieșit la timp dintre buturi și a respins din fața lui Mediop care îi depășise pe fundașii arădeni. După o jumătate de oră Adili a tras bine din interiorul careului, dar același Rădulescu a fost la post. Portarul gazdelor a fost salvat încă o dată de bară în minutul 38 atunci când Hlistei, singur, de la șase metri, a trimis cu capul în stâlpul porții goale. Grahovac a avut la rândul său o intervenție sigură la reluarea din foarfecă a lui Mediop din finalul reprizei, iar la cabine s-a intrat cu scorul de 0 – 0.
Partea secundă a început cu o comedie de erori în defensiva arădeană. Mai întâi, în minutul 50, Mediop a depășit în viteză axul central al defensivei utiste, a ciupit balonul în fața lui Grahovac, iar portarul utist l-a agățat și s-a dictat penalty. Lovitura de la unsprezece metri a fost executată de Zaluschi, care a tras însă foarte slab pe lângă poartă. După alte zece minute, Grahovac a degajat din aut de poartă direct la Mediop, dar șutul acestuia a fost deviat în corner. Două minute mai târziu, un balon aruncat din jumătatea de teren a gazdelor a fost așteptată de Mediop la 16 metri, cu spatele la poartă – singur – care s-a întors, a tras din prima la colțul scurt fără speranță pentru Grahovac, iar Ripensia a trecut în avantaj. Minutul 68 a dus o nouă ocazie mare pentru gazde, Bobină a preluat în careu, a întors la șase metri, dar Dumiter a trimis paralel cu linia porții. În minutul 72, UTA a reușit să egaleze. Adili a centrat perfect de la 30 de metri lateral, iar Curtuiuș a înscris cu capul de la opt metri, nemarcat. UTA a dominat finalul partidei, iar Păcurar putea trece în avantaj în minutul 80, dar reluarea sa cu capul a fost reținută de Rădulescu. Burlă a încercat să trimită direct în poartă o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga,dar execuția sa a trecut peste poartă. UTA putea da lovitura în minutul 93 al partidei, Burlă a centrat de pe stânga, Curtuiuș a reluat cu capul de la opt metri, dar mingea nu a găsit spațiul porții. La faza imediat următoare, Păcurar l-a găsit pe Hlistei în careu, dar acesta a tras de la șase metri puțin pe lângă poartă. Același jucător utist a cerut penalty la ultima fază a partidei, dar centralul Mazilu a ignorat cererea arădenilor.
S-a încheiat 1-1, un rezultat ce nu-i mulțumește îndeosebi pe arădeni, care continuă să contraperformeze în acest sezon.
Formații:
Ripensia: Rădulescu – Ad. Popa, Stoi, Vlădia, Apro, C. Toma – L. Tudor, Zaluschi (min. 89 – M. Toma), Ungureanu (min. 63 – Bobină) – Dumiter, Mediop (min. 93 – Matiș)
UTA: Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă Burlă – Tănase (min. 86 – Jorza), Cârstocea – Strătilă (min. 58 – Păcurar), Hlistei, Stahl (min. 73 – Prună) – Curtuiuș.
Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Adrian Mărginean (Aiud), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Vasile Rodină (Ocna Mureș)
Observatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj), Mircea Sârbu (Hunedoara)