Inspectorii DSVSA pleacă în județ pentru a vorbi cu arădenii despre punctele gastronomice locale

După cum vă informam într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a inițiat o campanie de  informare la nivel național privind punctele  gastronomice locale, locuri în care se va comercializa produse și preparate specifice anumitor zone. Clienții vor avea parte de un meniu diferit de cel al restaurantelor, care va conține cel mult două ciorbe sau supe, cel mult două feluri principale și, eventual, cel mult două deserturi, toate specifice zonei în care au fost deschise. „Această  campanie  răspunde cerințelor crescute în țara noastră de organizare a unor unități de  alimentație publică de tip familial care să ofere doritorilor produse și  preparate alimentare specifice zonelor geografice ale României în codițiile  respectării unor norme și condiții de igienă, astfel încât alimentele să fie  sigure și sănătatea consumatorilor să nu aibă de suferit”, declara Viorel Agud, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, imediat după declanșarea campaniei. Acesta mai susținea că metodele de preparare ale meniului trebuie să fie pe cât posibil tradiționale, respectându-se condițiile de igienă. „Cei care  doresc să înființeze aceste puncte gastronomice locale trebuie să se  constituie într-o formă de organizare juridică, de tipul asociație familială, persoană fizică autorizată sau societate comercială. Prima condiție, având în  vedere că acest tip de activitate depășește cadrul consumului privat, este  necesitatea obținerii documentului de înregistrare sanitară veterinară și  pentru siguranța alimentelor, în conformitate cu Ordinul nr. 111/2008 al ANSVSA. Acest document  se obține de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, de unde se pot obține toate informațiile  generale despre funcționarea acestor puncte gastronomice locale”, a ținut să precizeze Agud.
Programul întâlnirilor
Pentru promovarea punctelor gastronomice locale, DSVSA Arad organizează, începând de săptămâna viitoare, întâlniri cu potențialii beneficiari, membri ai grupurilor de acțiune locală. Astfel, pe 15 noiembrie va fi organizată o întâlnire la Primăria Pecica, unde sunt invitați membrii GAL Lunca Mureșului de Jos; pe 16 noiembrie la Socodor, pentru membrii GAL Microregiunea Văilor Crișurilor Alb și Negru; iar între 20 și 24 noiembrie la Consiliul Județean, când vor avea loc întâlniri cu autoritățile locale. De mențioant că toate întâlnirile vor începe la ora 12.
(L.Ș.)



Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni