Ziua Veteranilor, marcată la Arad printr-un ceremonial militar

La Arad, Ziua Veteranilor a fost marcată printr-o ceremonie militară la ,,Troiţa de comemorare a eroilor români”, din Cetatea Aradului. Ceremonialul Batalio­nului 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” a avut loc sâmbătă 11  noiembrie.
Ziua de 11 noiembrie este o zi celebrată în semn de recunoş­tinţă pentru sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român. Această zi a fost aleasă pentru simbolistica ei: ,,intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se pune capăt Primului Război Mondial, iar pe data de 11 noiembrie 2003 a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogorași, primul militar decedat în teatrul de ope­raţii din Afghanistan”.
Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” este o unitate reprezentativă în Armata României, atât prin continuarea tradiţiilor de luptă ale ,,Regimentului 2 Linie”, dar şi prin participarea cu efective la misiuni în Teatrele de Operaţii din Balcani în Kosovo şi Bosnia-Herţegovina, sau cele din Irak şi Afghanistan, evenimente petrecute în istoria recentă a Armatei României. Majoritatea militarilor din cadrul batalionului sunt militari veterani ai acestor misiuni desfăşurate împreună cu partenerii NATO.
(S.S)Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni