Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Județean a fost igienizat și reamenajat

Dispensarul TBC al Spitalului Județean a fost în sfârșit igienizat. S-au făcut lucrări de zugrăvire și vopsire,  iar pe jos a fost montat linoleum antibacterian medical. Lucrările au fost finan­țate atât prin sponsorizări cât și din surse proprii ale spitalului.
„De curând s-au finalizat lucrările de igienizare ceea ce ne bucură nespus de mult. Aceste lucrări au fost binevenite atât pentru noi, cadrele medicale, cât și pentru pacienții care ne calcă pragul. Au fost igienizate atât cabinetele și sălile de consultații cât și holurile și grupurile sanitare”, a spus dr. Paraschiva Cincă, medic coordonator Dispensar TBC. De condiții mai bune beneficiază atât pacienții cât și noi, personalul medical. În prezent se lucrează la o sală de consultații pentru copii cu circuite medicale distincte față de bolnavii cu tuberculoză.
„Ne bucurăm că am putut realiza aceste lucrări la nivel de Dispensar TBC  atât din surse proprii cât și cu ajutorul sponsorilor. Mai mult decât atât, am reușit să găsim o soluție pentru a amenaja, în cadrul dispensarului, o sală pentru consultații copii, prevăzută cu circuite medicale diferite de cele ale bolnavilor de tuberculoză. Pe viitor ne dorim să reabilităm fațada și subsolul clădirii și să dotăm dispensarul cu aparatura necesară. Mulțumim și Primăriei Arad, care realizează investiții în clădirile care aparțin de municipalitate”, a declarat ec. Carmen Lucuța, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
Dispensarul din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este singura unitate medicală din județul nostru care  asigură atât consultații de specialitate dar și consilierea pacienților  bolnavi de tuberculoză. Arădenii diagnosticați cu tuberculoză sunt monitorizați periodic în cadrul dispensarului TBC. Zeci de persoane ajung zilnic aici.