CJA: Florin Tripa își arogă merite pe nedrept. Ministerul Dezvoltării dezminte declarațiile deputatului

Șefii CJA se leagă din nou de declarațiile deputatului Florin Tripa, după ce acesta și-a arogat merite pentru proiecte câștigate de Consiliul Județean. Reprezentanții administrației sunt revoltați de cele spuse de Tripa și vin cu argumente în acest sens. Mai precis, aceștia spun că, Ministerul Dezvoltării îl contrazice a doua oară pe deputatul Florin Tripa care caută să contrarieze opinia publică cu afirmații șocante, chiar dacă sunt neadevărate.
Potrivit unui comunicat emis de Consiliul Județean: „Deputatul Tripa a fost contrazis atunci când vorbea despre rolul important pe care l-a avut împreună cu colegii săi în obținerea finanțării pe Programul Operațional Regional pentru pro­iectele Consiliului Județean. Ministerul Dezvoltării a demontat atunci, în scris, afirmațiile deputatului, arătând că nu a existat nicio intervenție și nicio influență a parlamentarilor în câștigarea proiectelor.
Acum, deputatul Tripa acuză Consiliul Județean de minciună. Susține că s-a informat la Registratura ministerului, unde a aflat că nicio documentație de proiect al Consiliului Județean Arad nu a fost transmisă în ultimele săptămâni Ministerului Dezvoltării. Asta ar pune în pericol finanțarea proiectelor Consiliului Județean Arad pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Ministerul Dezvoltării îl dezminte însă din nou, ceea ce arată cine este, de fapt, mincinosul”.
Documentațiile depuse de Consiliul Județean Arad, înregistrate la Registratura Ministerului Dezvoltării, au fost repartizate deja de Ministerul Dezvoltării aparatului de specialitate.
„Este posibil ca deputatul Florin Tripa să fi căutat la Mi­nisterul Dezvoltării numerele de înregistrare pentru proiectele de reabilitare a drumurilor județene arădene DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu, Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia, Târnova-Tauţ şi Gurahonţ-Dieci-Buteni. Într-adevăr, acestea nu avea cum să le găsească, întrucât Guvernul a refuzat finanțarea lor și le-a tăiat de pe lista de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Ne-am fi bucurat să avem sprijinul depuatului Florin Tripa pentru obținerea finanțării acestor drumuri, dar nu ne-a sprijinit.
Suntem de acord, pe de altă parte, cu dorința deputatului Florin Tripa de responsabilizare a politicienilor. Este regretabil că din dorința de a obține capital politic, transmit minciună după minciună”, susțin reprezentanții Consiliului Județean.