Expoziție semnată Zoe Eisele Szücs, la Complexul Muzeal

Complexul Muzeal Arad organizează în perioada 14 noiembrie – 7 decembrie 2017, în sala Ovidiu Maitec, expoziția de pictură, semnată de artista arădeană Zoe Eisele Szücs.
Prezentarea se va face de către Adriana Pantazi, istoric, Complexul Muzeal Arad și Fekete Károly, Asociația „Kölcsey” Arad. Suprapusă de atributul retrospectivei, expoziția artistei Zoe Eisele Szücs reunește lucrări de pictură și, în premieră, de grafică, rezultatul a cincizeci de ani de creație.
,,Personajele – imaginare sau reale, misterioase, fragile, inocente, în special portrete de femei, care pot fi mame, soții, fiice, amante, vrăjitoare, madone sau îngeri – reprezintă firul roșu din pictura lui Zoe Eisele Szücs. Modelate în primul rând din culoare, unde lumina și umbrele au rol potențator, aceste compoziții sunt expresii ale mirării, bucuriei, umilinței, ale suferinței.
Peisajul este un subiect complementar creației. Zoe Eisele Szücs nu este o plein-air-istă, peisajele sale sunt captate în natură, iar mai apoi prelucrate în laborator. Și aici este important raportul dintre gol și plin, culoarea așternută într-o ordine prestabilită. Trimiterea la natură este doar un pretext  din care mai apoi dezvoltă un scenariu criptat cu simboluri.
Respectul pentru culoare, transformat de-a lungul anilor în măestrie, puterea de a încărca materia (picturală) cu simbolul irumpt din sentiment sunt trăsăturile care o individualizează pe Zoe Eisele Szücs în arta contemporană”, spune Adriana Pantazi/ Complexul Muzeal Arad.
Vernisajul expoziției va avea loc marți, 14 noiembrie 2017, orele 18.00, la Muzeul de Artă Arad/ sala Ovidiu Maitec (strada  Gh. Popa de Teiuș 2-4, et. 2).