Aradul se pregătește de Zilele Culturii Austriece

Cea de a IV-a ediție a Zilelor Culturii Austriece la Arad debutează în curând. Ediția din acest an este bogată în acțiuni, întrucât se împlinesc 300 de ani de la nașterea împărătesei Maria Theresia.
Zilele Culturii Austriece sunt organizate de Consiliul Județean prin Centrul Cultural Județean Arad, în colaborare cu Forumul Cultural Austriac la București și Asociația Culturală MUSIKFORUM EUROPA, sub patronajul Ambasadei Republicii Austria la București și a Consulatului Austriei la Timișoara. Manifestările culturale programate pe parcursul celor două zile vor evoca în primul rând personalitatea complexă a uneia dintre cele mai importante împărătese din istoria Europei și vor reliefa totodată moștenirea pe care Maria Theresia a lăsat-o Aradului.
Astfel, marți, 14 noiembrie, la Sala Regele Ferdinand din Primăria Arad, la ora 16.00 va fi deschiderea oficială a evenimentului.
Urmează o conferință cu tema: „Aufklärung-ul Mariei Theresia și Banatul Imperial”, mediată de prof. univ. dr. Victor Neumann – director al Muzeului de Artă din Timișoara și o conferință având ca subiect „Moștenirea Teresiană în județul Arad” susținută de dr. Dorel Sinaci – director al Bibliotecii Județene Arad. De la ora 17.30 va avea loc un concert de muzică de cameră – Trio Koehne (Viena).
Miercuri, 15 noiembrie, la Muzeul de Artă Arad, Sala Ovidiu Maitec va avea loc de la ora 17.00, vernisajul expoziției „ Cetatea Aradului“.
Ziua se va încheia cu un concert cameral – Koehne Quartett (Viena).
(S.S.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni