Meszar: „Cu siguranță, vor fi și alte plecări în iarnă sau chiar mai repede dacă se întâmplă lucruri nedorite, nesportive”

De câteva etape, Alexandru Meszar urmărește meciurile de pe arena „Otto Greffner” din Șiria dintr-unul dintre turnurile destinate transmisiilor TV. Vizibiltatea e excelentă, doar că la fel ca și restul suporterilor utiști, părintele proiectului nu prea asistă la realizări din partea favoriților cu statut de angajați. Sâmbătă, echipa fanion a Aradului  a pierdut alte trei puncte pe teren propriu, de data aceasta în fața celor de la ASA Târgu Mureș și e „înghițiță” din nou de grupul echipelor ce se bat pentru supraviețuirea în liga secundă de fotbal.
-Domnule Meszar, care este explicația conducerii pentru rezultatele slabe, în cascadă?
-Cascada fără toate elementele, nu mai e o cascadă. E normal că e foarte greu să întorci o cascadă. Dacă era un singur meci, îl mai puteam întoarce, putea veni unul mai bun. Așa, însă, e greu, cu toate că și astăzi echipa a jucat foarte bine. Am avut momente în care jucătorii noștri au jucat bine, și-au creat foarte multe ocazii, au avut multe cornere, față de adversar care nu a avut niciunul în prima repriză. Explicație nu este.
-Patru jucători au dispărut din lotul echipei față de etapele precedente. Ne puteți spune care este exact situația lor?
-Da, Grahovac a semnat pe cale amiabilă rezilierea și a plecat acasă. Avem și un membru al stafului tehnic,  preparatorul fizic Vlad Țăran, care a făcut același lucru, iar alți trei jucători, Ciucă, Strătilă și Buleică vor fi sancționați disciplinar pentru nerespectarea programului și comportament nesportiv. Urmează ca această măsură să fie aplicată și ea după realizarea tuturor procedurilor disciplinare.
-Au apărut și jucători noi…
-Ne bucurăm pentru cei doi jucători care au debutat pozitiv, sigur că în perioada de transferuri vor apărea și alte nume noi. Pentru aceste două-trei etape care mai sunt de jucat în acest an, nu mai avem nimic pregătit, dar vom avea în vedere.
-Atunci e posibil să mai plece jucători de la UTA?
-Nu chiar în perioada asta, dar în iarnă, în perioada de mercatto, cu sigu­ranță vor fi și alte plecări. Dar, dacă se întâmplă lucruri nedorite, nesportive, se poate pleca și mai repede.
-După Dennis Man și Adrian Petre, toată lumea credea că e rândul lui Albert Stahl să explodeze în Liga a II-a. Ce se întâmplă cu el din punctul dum­- neavoastră de vedere, care-l cunoașteți de mic?
-El a avut un sfârșit de sezon trecut bun, când a intrat pe teren din postura de rezervă. După 60-70 de minute putea să se ia la bătaie cu adversarul care era un pic mai obosit. Acum, intrând direct ca titular, sigur că nu poate face față chiar bine fizic, este mai tânăr decât erau Man și Petre, dar are timp, cred eu. Avem răbdare cu el și cred că va ajunge cel puțin la nivelul celor doi jucători menționați.
-Vor fi meciurile cu FC Argeș și Chindia ultimele pentru UTA la Șiria?
-Nu e de competența noastră unde se vor juca. Unde ni se oferă teren, acolo vom juca. Noi așteptăm teren în Arad și îl așteptăm de vreo 6 luni.