Pe scurt

Caz de trichineloză la Ineu

Primăria orașului Ineu a anunțat că s-a înregistrat un caz de trichineloză în localitate: „în zona Orașului Ineu a fost depistat un caz de infecție cu trichinella, contaminarea venind din surse externe, cel mai posibil de la animalele sălbatice„. Trichineloza este o boală provocată de viermele Trichinella spiralis, care ajunge în organism în urma consumului de carne contaminată. Omul se îmbolnăveşte în cazul în care consumă carne de porc, de vânat (mistreţ, urs) sau de cal, care conţine larve sau chisturi viabile de Trichinella spiralis. Majoritatea cazurilor de trichineloză sunt asimptomatice, însă există şi forme grave, care pot cauza moartea prin complicaţiile determinate.

 

Mandat de executare, pus în aplicare de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai orașului Ineu au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis de magistrații Judecătoriei Lugoj, pe numele unui bărbat de 49 de ani, din Ineu, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 6 luni pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației, fals material și uz de fals. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

 

Șoferi amendați

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 65.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 124 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei. Dintre acestea, 28 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 96  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 22 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni