Glad Varga: „Legea Prevenirii va contribui la îmbunătăţirea mediului de afaceri“

Deputatul PNL, Glad Varga a votat în şedinţa Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, pentru adoptarea proiectului Legii Prevenirii. La acest moment acesta se află pentru dezbatere în Camera Deputaţilor, care este camera decizională.
„Votul meu de aviz pozitiv are la bază mai multe conside­rente. Ştiu din proprie experienţă că antreprenoriatul nu se învaţă din cărţi. Până ajunge la profit în afacerea sa, un agent economic trece printr-o mul­ţime de situaţii în care acţio­nează greşit, de cele mai multe ori din neştiinţă, involuntar. Antreprenorii au nevoie de măsuri de educare şi de toleranţă pentru astfel de situaţii minore şi fără grad de pericol social ridicat, iar această propunere le­gislativă vine tocmai în întâm­- pinarea îndeplinirii acestor deziderate. Agenţii economici vor fi mai întâi avertizaţi şi vor avea la dispoziţie o perioadă de timp definită pentru conformare, pentru corectarea nere­gulilor constatate. Sper ca acest tip de comportament al organelor de control să contribuie la atingerea obiectivului final al acestui proiect legislativ, şi anume conformarea voluntară a reprezentanţilor mediului de afaceri şi, implicit, creşterea gradului de colectare la bugetul de stat. Pe de altă parte, Legea Prevenirii nu va îngădui ca­zurile de muncă «la negru», salarii sub nivelul minim garantat, ameninţările la sănătatea şi integritatea fizică a consumatorilor, executare silită, în aceste situaţii agenţii economici fiind sancţionaţi direct“, a punctat Glad Varga.
După primirea avizelor comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi elaborarea rapoar­telor, proiectul de lege va fi dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor, unde va primi votul final.
(G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni