Arădenii – așteptați la Festivalul Filmului Francez

Festivalul Filmului Francez rulează pe marile ecrane din nouă orașe românești, iar arădenii sunt așteptați și de această dată. Evenimentul se desfășoară între 17 și 19 noiembrie.
În organizarea festivalului sunt implicați: Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură Arad, CitiZenit & Amifran.
Al doilea festival de anvergură internațională are premiera la Arad toamna aceasta. Festivalul Filmului Francez, aflat anul acesta la cea de 21 ediție, pre­zintă cinematografia franceză sub toate formele sale! Iar prima ediție a Festivalului Filmului Francez la Arad aduce la Cinema Arta opt dintre cele mai importante filme franceze ale ultimilor ani.
De la filme clasice ale unor regizori consacrați precum Jean-Luc Godard sau Jaques Tati, la filme ale celor mai importanți regizori francezi contemporani precum François Ozon sau Michel Hazanavicius, de la filme serioase prezente anul acesta la Cannes, la animații haioase, Festivalul Filmului Francez la Arad propune trei zile oh là là la cinema!
Pe parcursul celor trei zile de proiecții vor fi două secțiuni. Secţiunea Panorama adună cele mai bune filme franceze contemporane, care au cunoscut succesul criticilor în festivaluri importante sau în fața publicului francez, iar secțiunea Cahiers du cinéma continuă colaborarea cu cea mai faimoasă revistă de film francez.
Toate filmele sunt prezentate în versiune originală cu subtitrare în limba română.
Arădenii vor putea intra la proiecţii pe bază de bilet sau pe baza unui abonament care permite accesul la toate proiecţiile din cadrul festivalului.
Biletele şi abonamentele pot fi achiziționate în avans, începând cu data de 9 noiembrie, de la Cafeneaua Literara Joy’s (Lu-Vi, 10:00-00:00 & Sâm-Du, 17:00-00:00) sau înainte de începerea proiecţiilor, la Cinema Arta.