Cu Florea se face primăvară: Dacia Unirea Brăila – UTA 3-4

„Bătrâna Doamnă” a obținut o victorie spectaculoasă şi în acelaşi timp preţioasă pe malul Dunării, după un meci nebun, cu şapte goluri şi două penalty-uri. Punctele, cucerite cu largul concurs al revenitului Florea, sunt ca o gură de oxigen înainte de un final de an în care se mai pot spăla și alte păcate.
Echipa arădeană a făcut o primă repriză bună, umbrită doar de ultima fază. „Roş-albii” au întors foaia faţă de precedentele reprezentaţii şi s-au dovedit pragmatici, marcând la prima acţiune periculoasă, după un prim sfert de oră curajos al gazdelor. Exact în minutul 15, Hlistei marca dintr-un penalty scos tot de el, după o acţiune la care au mai participat Tănase şi Burlă. În minutul 26, s-a făcut 0-2 în favoarea arădenilor. Adili a făcut o cursă excelentă, a depășit trei adversari, a pasat pentru Florea, care a deviat pentru Curtuiuş, iar acesta a înscris colţul scurt, din 8 metri. În ultimul minut al primului act, gazdele au obţinut şi ele o lovitură de la 11 metri după un fault al lui Adili și Frunză a stabilit scorul pauzei: 2-1.
Brăila a început mult mai decisă partea secundă şi, la 8 minute de la reluare, a reuşit egalarea. Ciucureanu a purtat o acțiune pe dreapta, mingea a ajuns cu noroc la Banyoi, care a înscris cu un şut din 9 metri, la vinclu. Echipa lui Todea nu a acuzat şocul ca în alte dăţi şi a continuat să îşi facă jocul, punctând decisiv pe contraatac. Mai întâi, în minutul 66, Daniel Florea marca cu latul la colțul lung, după o aşezare a lui Curtuiuş, pentru ca în minutul 82 acelaşi atacant arădean, un adevărat talisman de când a sosit la UTA, închidea conturile. Burlă a executat șutat un corner, iar fostul „astral” a reluat în plasă din numai 2 metri. Între cele două reuşite, Curtuiuş a ratat, în minutul 74, o dublă mare ocazie, de fiecare dată brăilenii respingând salvator din apropierea porții. Totuşi, arădenii au tremurat până pe final și asta pentru că, în minutul 84, s-a făcut 3-4. Dima a executat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri la colţul scurt, iar mingea a lovit şi bara înainte să intre în poartă.
Singura bilă neagră a deplasării de la Brăila rămâne apărarea, acolo unde echipa suferă în continuare.
Formații: Dacia Unirea: Țicrea – Gab. Niță, L. Ivan, Ghiocel (46 Olenic), Stănciulescu – M. Dima – Ciucureanu, Ol. Bucur, Frunză – Banyoi, Al. Pop. Antrenor: Alin Pînzaru.
UTA: Svedkauskas – Adili, Manea, Scutaru, Burlă – Stahl, Tănase, Cârstocea (90+2 Jorza), Hlistei – Florea (83 Păcurar), Curtuiuș. Antrenor: Cristian Todea.
Arbitri: Marius Chițu – Gabriel Cătană (ambii din Târgoviște), Răzvan Dobre (Șotânga – Dâmbovița). Rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău)
Observatori FRF: Bogdan Zamfirescu (Botoșani), Lucian Carjă (Constanța)