Florin Tripa: „Foștii pedeliști arădeni protestează în stradă, solicitând mai mulți bani pentru clientela de partid“

Deputatul PSD, Florin Tripa spune că într-o perioadă în care România are cea mai mare creștere economică din Europa și a doua în lume, iar Aradul primește de la Guvern o sumă mai mare decât tot ce a primit în ultimii zece ani, foștii pedeliști arădeni protestează în stradă, solicitând mai mulți bani pentru clientela de partid și reducerea salariilor tuturor angajaților, indiferent că vorbim de sectorul public sau privat.
„Asistăm la un adevărat circ în ultimele zile, cu spectacole de prost gust în fața Primăriei Arad, spectacole la care sunt duși cu forța și primari din județ. Acești oameni spun că au ieșit în stradă pentru că e scumpă motorina, fiindcă e mare indicele ROBOR sau că inflația este de nesuportat. Pedeliștii  plâng după epoca Boc, când salariul minim era 600 de lei și litrul de motorină șase lei, dar ei aveau la dispoziție bani pentru furat. Acești politruci nu urmăresc binele românilor, dovadă că cer reducerea salariilor, prin creșterea impozitului pe venit la 16 la sută, de la 10 la sută cât a propus Guvernul Tudose. Aceste personaje urmăresc doar interesul clientelei de partid, vor doar bani pentru firmele de casă și nu pentru dezvoltarea județului, iar acum cer ca acești bani să fie tăiați din salariile arădenilor.
Cum să ieși în stradă tu, pedelist ascuns sub sigla liberală, pentru indicele ROBOR, care în prezent este 2,34, iar în epoca de aur Băsescu-Boc, în 2010, era de aproape cinci ori mai mare, adică 10.45? Cum să ieșiți în stradă, pedeliștilor, pentru că nu merge bine economia, când avem o creștere de 8,8 la sută, în timp ce pe vremea voastră aveam o scădere de 7,1 la sută ? Cum să spui că motorina e scumpă la prețul de cinci lei, când în 2010, prețul era de șase lei pe litru, iar salariul minim era 600 de lei, față de 1.450 de lei cât este în prezent?“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.
(G.A.)Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni