Municipalitatea a achiziționat aparatură performantă pentru Secția Clinică ATI II

Circa 700.000 de lei vor fi investiți de municipalitate în dotarea cu aparatură performantă a Secției Clinice ATI II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
„Aşa cum am afirmat şi cu alte ocazii investițiile în sănătate sunt o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Ne-am propus şi, cu paşi mici, dar siguri, reuşim să dotăm Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cu apartură performantă, necesară tratării pacienţilor la standarde europene. Investim cei 700 000 de lei în Secţia Clinică ATI II cunoscând rolul crucial pe care îl are în siguranţa actului medical chirurgical”, a spus primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
Fondurile au asigurat deja achiziționarea unui ecograf portabil cu trei sonde, unui aparat de hemofiltrare și unui aparat Roentgen mobil cu brat. Urmează să se cumpere: două vaporizatoare Sevofluran, patru monitoare cardiorespiratorii, cinci pulsoximetre, două monitoare funcții vitale, cinci injectomate, un defibrilator, un aparat de anestezie, un aparat de determinare grupa sânge și RH și un aparat pentru încălzirea rapidă a sângelui.
„Ca de obicei, ne bucurăm că Primăria Municipiului Arad a alocat o sumă importantă pentru dotarea Secției ATI II cu aparatură performantă, de ultimă generație, necesară investigării de urgență a pa­- cientului, la patul acestuia, fiind un mare beneficiu pentru bolnav deoarece numai trebuie deplasat pentu investigații. De asemenea, munca personalului medical este ușurată prin aceste monitoare vitale prin care se asigură monitorizarea permanentă a parametrilor vitali – tensiune, puls, respirație.
Mulțumim pe această cale Primăriei Municipiului Arad și în special d-lui. primar Falcă Gheorghe, care întotdeauna, la toate solicitările făcute de noi, a răspuns, ne-a înțeles și ne-a ajutat pentru creșterea calității actului medical și pentru siguranța bolnavului”, a completat Teodora Olariu, medic șef Secție Clinică ATI II.
Și alte aparaturi rămase, achi­ziționate de administrația locală vor ajunge în curând la secție.