La ALDE Arad, falimentezi şi câştigi!

Realitatea este că la Arad din ALDE n-a mai rămas decât firma. Niciun parlamentar la ultimele alegeri parlamentare. Nicio funcţie la vreo deconcentrată locală. Nici măcar funcţia de subprefect pe care se bătea monedă că va reveni organizaţiei ALDE Arad.  Se ştie doar că prin posturile obţinute pentru partid îţi fidelizezi oamenii şi te bazezi pe ei în viitoarele bătălii politice. Că e bine sau nu e altă discuţie. Aşa stau lucrurile la noi, în România. Totuşi, nu chiar toţi au pierdut. Singurii câştigaţi din această afacere… politică au fost Calimente şi… Calimente. Da, nu e o greşeală: tatăl şi fiul. Fiecare a ,,prins“ câte o sinecură. Aşa ca …adevăraţi liberali ce se află. Cu libera iniţiativă, cu economia de piaţă, dar cu ochii aţintiţi precum vulturii pentru un post bine plătit la… stat. Domnul Mihăiţă nu mai e membru, acum e secretar general adjunct al Senatului. Cu rang de secretar de stat şi salariul şi beneficiile aferente.  Aşadar s-a răsplătit… contraperformanţa. Cum, necum de vină au fost mereu alţii. Calimente a ,,mazilit” o mulțime de colegi de partid, motivând prin rezultatele slabe la alegeri. De fapt, a găsit țapi ispășitori pentru a-și masca propria neputință. Însă mai toţi dintre cei care au fost excluşi spun că lucrurile nu au fost tocmai curate. Mai exact s-ar fi uzat de fals şi şedinţele de excludere au fost departe de Statutul şi regulamentele partidului. Dorel Horga, fostul  preşedinte al organizaţiei ALDE Vladimirescu, în urma discuţiilor avute cu „ostracizaţii“ a făcut un pas înainte. Mai exact este vorba despre ce a spus acum ceva timp ,,că nu va lăsa lucrurile aşa”. ,,Am hotărât să-i facem plângere penală fostului preşedinte numit şi nu ales, Calimente pentru fals în acte sub semnatură privată şi uz de fals.  Mai exact este vorba că în data de 29 decembrie 2016 a convocat o şedinţă a Biroului politic judeţean ALDE Arad.  S-au propus cinci puncte pe ordinea de zi a şedinţei, iar la punctul trei era vorba de excluderea şi retragerea sprijinului politic pentru mine şi ceilalţi colegi nomi­- nalizaţi. Calimente a făcut acest gest incalificabil la comandă politică şi drept răsplată a primit o funcţie bine plătită în Senatul României. Mai spun că atunci când au redactat procesul verbal din 29 decembrie 2016, apar nominal douăzeci şi patru de persoane prezente, începând cu Calimente cap de listă. Se trece la vot şi… votează: 25 pentru , zero împotrivă şi trei abţineri. În total 28  de voturi. Di­- ferenţa de voturi exprimate, faţă de cei 24 prezenţi este scoasă din… buzunar ”, punctează Dorel Horga. El este convins că, până la urmă, dreptatea va fi de partea sa. Acesta mai spune că şi alţi colegi ai săi au dat declaraţii la Poliţia Arad despre acest caz. Unul dintre ei este şi Paul Oană, fost preşedinte al comisiei de Etică şi arbitraj ALDE Arad, care ne-a declarat: „Da, atunci am fost preşedinte Comisiei de etică şi arbitraj la ALDE Arad şi cu Statutul şi regulamentele interne ale ALDE
le-am dat dreptate oamenilor. Nici nu putea fi o altfel. Adică excluderea era nulă. Ei, după părerea mea au fost «executaţi» de către Calimente pentru a justifica rezultatele slabe ale acestuia de la alegerile parlamentare. În fond fiecare dintre aceşti oameni au trecut un examen al alegerilor, toţi fiind consilieri aleşi prin vot de către electorat. Şi după asta am fost şi eu exclus. Zilele trecute am fost şi eu audiat la Poliţie în legătură cu modul în care s-au întâmplat faptele atunci. Din cele prezentate şi din spusele colegilor mei, cercetarea îşi urmează cursul firesc şi aşteptăm ca dosarul să ajungă în instanţă“.
Astăzi un alt proces, în care falimentarul fost lider politic local Mihăiţă Calimente este parte, îşi aşteaptă  pronunţarea la Curtea de Apel Timişoara. Dincolo de asta faptele rămân: la ALDE contraperformanţa politică este… răsplătită.