Coșmar la Nădlac: șoferii de TIR care ies din țară trebuie să aștepte și opt ore

În punctele de trecere a frontierei de la Nădlac s-au format din nou cozi kilometrice. Șoferii de TIR sus­țin că trebuie să aștepte și opt ore pentru a putea ieși din țară. Motivul? Autoritățile maghiare și-au intensificat controalele și verifică la sânge mașinile de mare tonaj care trec granița.
În aceste condiții, ieri s-a format o coadă de aproximativ zece kilometri, spre nemulțumirea șoferilor și a patronilor firmelor de transport. „Este pur și simplu o bătaie de joc ceea ce se întâmplă acum la frontiera cu Ungaria. Autorită­țile maghiare controlează tot ce mișcă. Nu este un lucru rău. Noi nu ne ferim de controale, că nu avem nimic de ascuns. Proble­ma este că avem niște contracte, trebuie să respectăm niște timpi, un grafic, iar așa, așteptând ore și ore întregi la vamă nu putem să lucrăm”, ne-a declarat patronul unei firme de transport care ne-a contactat la redacție.
Din cauza faptului că sunt lăsați să aștepte timp îndelungat, șoferii erau, pe bună dreptate, în pragul revoltei. „Avem drumuri foarte lungi de parcurs, iar noi ne împotmolim, nu ca țiganul la mal, ci înainte de a ieși din țară. Este foarte obositor să stăm așa, cu orele, la coadă… Iar când ieșim din vamă, trebuie să ne grăbim, să recuperăm întârzierile, dar dacă depășim limita de viteză suntem buni de plată”, ne-a declarat telefonic un șofer care aștepta de șapte ore să treacă în Ungaria și tot nu i-a venit rândul.
După weekend… potopul
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat pentru Mediafax, că timpii de așteptare au crescut ca urmare a faptului că autorităţile maghiare controlează toate camioanele care ies din țară. „Timpii de aşteptare au crescut, în primul rând, ca urmare a faptului că pe weekend există restricţii la automarfare pe partea maghiară, şi atunci de multe ori se prezintă foarte multe automarfare deodată la control, iar în al doilea rând, partea maghiară efectuează controale la toate marfarele care ies din România”, a declarat Mihaela Leş pentru Mediafax.
Aceasta a ținut să precizeze că numărul benzilor de control a fost suplimentat,  astfel încât ieri, la ieșirea din țară se lucra pe patru artere, controlul fiind efectuat de către şase poliţişti de frontieră. De asemenea, Mihaela Leș susține că polițiștii de frontieră români nu trag de timp, finalizând controlul unui TIR în două minute.
(L.Ș.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni