Manea: „Principala problemă rămâne neînchegarea unei echipe după atâtea schimbări în vară”

În special după renunțarea la Mădălin Ciucă, Cristi Todea a apelat la Alexandru Manea ca și pereche în centrul defensivei pentru Cristian Scutaru. Dar au fost ocazii în care fundașul de 27 de ani a trecut pe banda dreapta sau în centrul liniei mediane, unde nu s-a descurcat rău.
De altfel, chiar sâmbătă, Manea a fost „închizător” timp de o repriză după ieșirile lui Cârstocea și Tănase și a împins destul de mult jocul spre buturile adverse. „Chiar dacă am jucat doar doi ani, cei petrecuți la Gloria, ca mijlocaș central am învățat destul de bine postul și ajut unde e nevoie de mine. Până la urmă, nici nu mai contează cum am jucat eu dacă echipa a pierdut un meci pe care, în mod normal, ar fi trebuit să-l câștigăm la pas. Am avut om în plus din minutul 5, ne-am creat destule ocazii, poate cele mai multe din acest sezon, dar ne-a lipsit concentrarea în fața porții. Nici norocul nu e de partea noastră, am avut iarăși bară, dar și alte situații în car a fost chestiune de centimetri să înscriem. Ne este dor și de «Motorul», unde am pierdut două-trei meciuri îndoi ani de zile și unde îi simțeam pe suporterii noștri mai aproape de noi, iar adversarilor le era mai greu să joace cu atâta presiune puse pe ei din tribune”, spune Manea, care s-a numărat printre utiștii cu probleme stomacale cauzate de cina luată vineri seara: „Mi-a fost rău toată noaptea de vineri spre sâmbătă, de abia am închis un ochi”.
Manea consideră că suporterii arădeni au tot dreptul să fie supărați pe echipă și consideră oportună întreruperea campiona­tului.
„La ce rezultate am avut în ultimul timp, e normal să fim contestați de fani, ne pare rău că le provocăm atâtea supărări. Sperăm, totuși, să nu mai jucăm cele două etape din tur, sau măcar să nu mai jucăm la București, cu Metaloglobus. Chiar dacă suntem cu moralul la pământ, cu Chindia trebuie să facem tot posibilul să strângem rândurile și să câștigăm măcar în ceasul al 12-lea acasă. Iar la primăvară, cu o pregătire bună și o omogenizare a echipei, să arătăm neapărat altfel. După părerea mea, principala problemă a acestui tur de campionat este că nu am avut destul timp la dispoziție pentru a închega o echipă în adevăratul sens al cuvântului după atât de mulți jucători schimbați în vară”, a adăugat experimentatul utist, care a devenit a treia opțiune de căpitan, după Curtuiuș și Florea.