Ziua Națională la Arad: ceremonii oficiale și spectacole în aer liber

La 99 de ani de la Marea Unire, Ziua Națională a României a fost sărbătorită de arădeni așa cum se cuvine. Au fost organizate ceremonii în memoria celor care au contribuit la Unirea Transilvaniei cu România, dar și spectacole în aer liber.
Manifestările dedicate Zilei Națioanale a României au debutat la mormintele Corifeilor Marii Uniri – Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și Ioan Suciu – de la Cimitirul Eternitatea, unde, după primirea oficialităților, a avut loc salutul drapelului de luptă și intonarea Imnului Național al României. În continuare, ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți, a oficiat un serviciul religios. Au urmat depunerile de coroane și defilarea gărzii formate din detașamente Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad.
Ulterior, la Monumentul Eroilor din Piața „Avram Iancu” a avut loc o altă ceremonie, unde după salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Național și serviciul religios, au luat cuvântul oficialitățile, după care a urmat un program artistic susținut de Radu Ciordaș, un cunoscut cântăreț sălăjean de muzică populară, care a interpretat melodii patriotice. Acesta a fost urmat de elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” care au cântat și au dansat pentru arădenii veniți să sărbătorească Marea Unire. De menționat că printre cei care au depus coroane s-au numărat prefectul Florentina Horgea, subprefectul Vasilică Damian și deputatul Dorel Căprar, președintele Comisiei de Apărare din cadrul Camerei Deputaților.
Mii de arădeni la concertele din Parcul Mihai Eminescu
Potrivit reprezentanților municipalității, la concertele organizate de Primărie și Centrul Municipal de Cultură, în Parcul Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Naționale, au participat aproximativ 15.000 de arădeni. De altfel, organizatorii susțin că parti­- ciparea numeroasă a publicului a justificat pe deplin demersul organizatorilor de a oferi un program pentru toată gusturile.
„Concertul folcloric, oraganizat chiar în seara zilei de 1 decembrie a fost pe gustul a aproximativ 6.500 de arădeni. Pe scenă au urcat indrăgiții soliști de muzică  populară: Zorica Savu, Mihaela Petrovici, Cristina Turcu Preda, Florica Zaha, Vladuța Lupău, Angelica Flutur, Dinu Iancu Sălăjanu și Irina Loghin.  Numărul celor care au dorit să-i asculte pe Nova Band, Alex Velea și Horia Brenciu&HB Orchestra a fost chiar mai mare decât cel înregistrat cu o seară înaine. Astfel, aproape 8.500 de arădeni s-au strâns în fața scenei amplasate în parcul Mihai Eminescu și au fredonat, preț de câteva ore bune, refrenele momentului. Primăria Arad și Centrul Municipal de Cultură mulțumește tuturor arădenilor care au luat parte la evenimentele pregătite special pentru ei, bucurându-se așa cum se cuvine de sărbătoarea națională”, susțin reprezentanții Primăriei.
În încheiere trebuie spus că în Parcul Mihai Eminescu se desfășoară și Târgul de Iarnă, astfel încât spectatorii au avut ocazia să facă și câteva mici cumpărături, cu toate că prețurile au lăsat câteodată de dorit.
(L.Ș.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni