Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” a participat la campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”

Campania socială „Săptămâna legumelor şi fructelor donate” s-a desfășurat în unităţile de învă­ţământ din întreaga ţară în săptămâna 20-24 noiembrie 2017. Activitatea face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi este iniţiată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.
În acest an, Şcoala Gimnazială ,,Aurel Vlaicu” este înscrisă în programul SNAC, iar pe tot parcursul acestuia se vor desfășura acțiuni caritabile și de voluntariat.
Scopul acţiunii este de sensibilizare a copiilor şi adulţilor cu privire la situaţia dificilă în care se află unele familii sau instituţii sociale.
La prima acțiune din cadrul acestui program au participat 42 de cadre didactice, voluntari SNAC de la Şcoala Gimnazială ,,Aurel Vlaicu”, care au mobilizat 650 de  elevi, donând fructe și legume
Centrului de îngrijire pentru persoane vârstnice – Arad şi Centrului de Recuperare şi Reabilitare Copii cu Dizabilităţi – Arad.
,,La această acțiune au participat 34 de clase, de la pregătitoare până la clasa a VIII-a. Strădania lor a fost încununată de succes, astfel, vineri 24 noiembrie 2017 a fost transpor­tate către cele două centre o cantitate de 500 kilograme de fructe și 200 kilograme de legume! Mulțumim tuturor donatorilor noștri – copii, părinți, pro- ­fesori – care au oferit un strop de bucurie unor persoane afla­te în situaţii dificile”, a spus  prof. Flavia  Frățilă, directorul Școlii Gimnziale ,, Aurel Vlaicu”.
Prof.  Carmen Crișan

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni